USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İntercom Nedir - Tüm Merak Edilenler

Motosiklet kullanıcılarının tercih ettiği aksesuarlar yıldan yıla değişiklik gösteriyor. Özellikle teknolojide yaşanan değişimler direkt olarak bu aksesuarları etkilemekte. Her zaman kullanılan bu ürünler sürüşleri daha keyifli ve güvenli bir hale getirmek için tasarlanıyorlar. İntercom da bu özelliklere sahip olan ürünlerden bir tanesi.

İntercom Nedir - Tüm Merak Edilenler
27-02-2024 14:59
27-02-2024 15:10
GAZİANTEP
Google News

İntercom; motosiklet sürücülerinin kasklarına takılabilecek bir kulaklık setidir aslında ve bu set sayesinden kask içerisinden telefon görüşmelerinizi yapabilir müzik dinleyebilir ve diğer motosiklet sürücülerine bağlanarak konuşabilirsiniz.

Ancak İntercomların uyumluluğu konusunda kullanıcıların aklında bazı soru işaretleri var. İşte ilk akla gelen soruların en net cevapları!

İntercomlar Tüm Akıllı Telefonlar ile Uyumlu mu?

Günümüzde akıllı telefon kullanmayan insan yok denecek kadar az. Artık akıllı telefonlar hayatımıza için bir gereklilik haline geldi. Yaşam kalitemizi aynı seviyede tutabilmek için çok sayıda telefon uygulamasını kullanıyoruz. Satın alınacak olan İntercomların bu akıllı cihazlar ile uyumlu olması gerekiyor. Çünkü kimse satın alacağı İntercomlar için yeni bir telefon satın almak zorunda olmamalı.

Birçok motosiklet kullanıcısı tarafından sorulan intercom nedir sorusunun yanıtı verilirken bu cihazların akıllı telefonlar ile uyumuna dair de ipuçları veriliyor. Bu cihazlar bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanarak kullanılan telsizler. Bu yüzden de akıllı telefonlar ile bir uyum sorunu yaşamıyorlar. Telefonununuz işletim sistemi ne olursa olsun bu cihazları gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz.

İntercomlar Hangi Kasklara Takılabiliyor?

İntercomların gerçekleştirebildiklerini inceleyen kullanıcılar aynı işlemleri kulaklıkları ile yapabileceklerini söylüyorlar. Ancak tam bu aşamada İntercomları kulaklıklardan ayıran özelliklerden bir tanesi karşımıza çıkıyor. İntercomlar kasklara monte edilebilen ürünlerdir. Cihazın sürekli olarak takılıp çıkarılmasına gerek olmaz. Kaskınızı taktığınız anda cihazlar kullanılmaya başlayabilir.

Motosiklet kullanıcılarının kullandıkları kaskların çok farklı tasarımları olabilir. Bu farklı tasarımlara takılmamak ve her zaman en iyi hizmeti verebilmek isteyen intercom üreticileri bu aşamada tüm kasklarla uyumlu olan cihazlar üretiyorlar. Satın alınan cihazlar tüm kask modellerine kolay bir biçimde monte edilebilir. Böylece kullanıcılar hiçbir rahatsızlık hissetmeden konuşmalarını yapabileceklerdir.

İntercomlar Hangi Şarj Cihazları İle Uyum Sağlamakta?

İntercomlar elektrikle ya da pille çalışan cihazlar değillerdir. Tıpkı akıllı telefonlar gibi kendilerine has bir bataryaya sahip olurlar. Şarj edilen bu batarya gün boyu kullanıcılara güç sunar ve cihazın çalışmasını sağlar.

İntercomların şarj aşamasında Type – C şarj kabloları kullanılmaktadır. Bazı eski modellerde farklı şarj uçlarına rastlanabilir. Ancak yeni dönem akıllı telefonların tamamen bu şarj cihazına geçmesiyle birlikte intercomlarda da Type – C kullanımına başlanmıştır.

Birbiri ile Bağlantıya Geçecek İntercomların Hangi Özellikleri Ortak Olmalı?

Motosiklet kullanıcıları İntercomları satın alırken diğer motosikletler ile aynı frekans üzerinden iletişime geçebilmek adına bu cihazı alırlar. Özellikle grup seyahatleri yapan kişiler aynı anda çok sayıda sürücü ile konuşmak istemektedirler. İntercomlar bunu ücretsiz bir şekilde yapmalarını sağlayan harika cihazlardır.


Cihazların birbiri ile bağlantı kurabilmesi ve sürücüler arasında konuşmanın başlaması için aynı marka model cihazları kullanmaları gerekir. Aynı anda cihaza bağlanım sayıları satın alınan ürünlerin modeline göre değişiklik gösterebilir. Ancak İntercomların markası ya da modeli bu aşamada etkili olur. Kaan Elektronik gibi güvenilir adreslerden satın alınan motosiklet intercom modelleri her şart altında diğer İntercomlar ile bağlantı kurarak sürücülerin kaliteli bir görüşme yapmasını sağlayabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?