USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiliz kadına cinsel saldırı: 5 İsrailli gözaltında

Güney Kıbrıs'ın tatil beldesi Ayia Napa'da 5 İsrailli, 20 yaşındaki İngiliz vatandaşı kadının ihbarı üzerine cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı.

İngiliz kadına cinsel saldırı: 5 İsrailli gözaltında
05-09-2023 09:09
Google News

Güney Kıbrıs'ın doğusundaki Ayia Napa tatil beldesinde 5 İsrail vatandaşı 20 yaşındaki İngiliz vatandaşı bir kadına cinsel saldırıda bulundukları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Güney Kıbrıs emniyet yetkilisinin verdiği bilgiye göre, mahkemeye çıkarılan zanlılar soruşturma kapsamında 8 gün boyunca gözaltında tutulacak.

Haber, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Güney Kıbrıs'ta, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ile gerçekleştirdiği üçlü zirve öncesinde geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, gözaltında tutulan vatandaşlarının aileleri ve Güney Kıbrıslı yetkililerle iletişim halinde olunduğunu açıkladı.

"BU OLAY İSRAİL TOPLUMU İÇİN BİR UYARI"

İsrail'deki Tecavüz Kriz Merkezleri Derneği İcra Direktörü Orit Sulitzeanu, olayın bir dizi grup cinsel istismar vakasının bir parçası olduğunu öne sürdü.

Sulitzeanu, "Bu vaka İsrail toplumu için bir uyarıdır çünkü bu münferit bir vaka değildir, aksine 2019'da Ayia Napa'da, yaklaşık bir ay önce Rodos'ta ve 2019'da Girit'te olduğu gibi, yurt dışındaki rekreasyon kültürünün bir parçası olarak burada tehlikeli bir grup cinsel istismarı olgusu gelişmektedir." dedi.

Sulitzeanu, "İsrail'deki eğitim sistemi, gençlerin sağlıklı cinsellik konusunda eğitilmesinde ve cinsel zararın önlenmesinde, rızanın ne anlama geldiğinin tartışılmasında ve tabii ki suç teşkil eden videoların fotoğraflanması ve dağıtılması konusunda kritik bir role sahip olduğunu" hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?