USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İmamoğlu'na büyük protesto: Feshane'deki rezilliği seyretme, iptal et!

İBB Başkanı İmamoğlu'nun işlevini değiştirerek açtığı Feshane binasındaki sergide ahlak dışı unsurların barındırılmasına tepkiler dinmiyor. Eyüp Sultan gibi maneviyat yoğunluklu bölgede sergilenen iğrençliğe karşı tepkiler sokağa taştı.

İmamoğlu'na büyük protesto: Feshane'deki rezilliği seyretme, iptal et!
27-06-2023 18:08
Google News

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) Hicret’ten sonra Medine’deki evinde konuk eden Ebu Eyyub El Ensari’nin kabristanının bulunduğu bölgede CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “sergi”lenen rezalete tepkiler çığ gibi büyüyor.

 İmamoğlu'nun Feshane rezaletini gözler önüne seren görüntüler! İmamoğlu'nun Feshane rezaletini gözler önüne seren görüntüler!

Eyüp Sultan ilçesindeki Osmanlı eseri Feshane-i Amire binasının yapısını değiştiren İBB’nin “Art İstanbul Feshane” adı altında faaliyete geçirdiği mekanda düzenlenen ‘Ortadan Başlamak’ adlı serginin kapatılması için başlayan tepkiler protestoya dönüştü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılan Feshane’deki sergide; dini değerlere hakaretler, cami önünde dansöz figürleri, cinsellik içeren çizimlerinin bulunduğu tablolar, ağır derecede homoseksüellik propagandası, güvenlik kuvvetlerine düşmanlık içeren görseller, satanizm sembolleri, sosyalizm/komünizm övgüsü gibi iğrenç içerikler barındırılıyor.


Sergiye karşı bugün tarihi Feshane-i Amire binası önünde bir araya gelen hukukçular, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda duyarlı vatandaş İBB’ye tepki gösterdi.

 İmamoğlu 'Tasavvuf Müzesi' dedi konser merkezi yaptı! Eyüp Sultan'ın maneviyatına hançer İmamoğlu 'Tasavvuf Müzesi' dedi konser merkezi yaptı! Eyüp Sultan'ın maneviyatına hançer

Basın açıklaması yapan tepkili grup, serginin kapatılması ve Feshane’nin söz verildiği gibi Eyüpsultan’ın manevi atmosferine uygun bir şekilde faaliyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

MANEVİYATA SAYGISIZLIK

Protesto eyleminde konuşma yapan gazeteci Özlem Doğan, şunları söyledi:

“Cinsellik ve çıplaklık içeren fotoğrafların, polis düşmanlığı yapan fotoğrafların, LGBT propagandasının, sosyalizmi öven filmlerin gösterildiği bu sergide, açıkça Ebu Eyyub El Ensari'nin de bulunduğu Eyüpsultan'da maneviyata saygısızlık edilmektedir."

BURAYA KİMSE GELMESİN

Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Akın, şu ifadeleri kullandı:

“Eyüpsultan'da maneviyatın kalbinde bir faciayla karşı karşıyayız. İçeride bulunan tablolar, yazılar, görsellerin büyük bir kısmı, maalesef çocuklarımızın cinsel kimliğine, ahlaki kimliğine, maneviyatına, vatan sevgisine ve birlik sevgisine zarar verecek mahiyettedir. Buraya hiç kimse gelmesin ve burayı protesto etsin. Ta ki burası Eyüpsultan'ın maneviyatına yakışan bir şekle bürünene kadar. İçeride çocukların ruh sağlığına, bilişsel gelişimlerine, maneviyatlarına hiç de uygun olmayan figürler vardır.”

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?