USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İki lise öğrencisi Türkiye’de bir ilki başardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasından etkilenen iki lise öğrencisi Türkiye'nin ilk özgün blokzincirini oluşturmayı başardı.

İki lise öğrencisi Türkiye’de bir ilki başardı
02-12-2022 09:39
Google News
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilgi ve Bilişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen ‘Blokzincir İstanbul' isimli programda yaptığı konuşmada gençlere çağrıda bulunarak onları kripto kumarından uzak kalarak blokzincir teknolojileri üretmeye davet etmişti.

Erdoğan'ın bu konuşmasından etkilenen Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri Onur Atakan Ulusoy ve Gök Bora Yılmaz blokzincir oluşturmak için kolları sıvadı. İki öğrenci bugüne kadar bu alanda yapılmış hiçbir çalışmaya bağlı olmadan Türkiye'nin ilk yerli ve milli blokzincirini oluşturmayı başardı. Savunma sanayisinde ki yazılımlarda kullanılabilecek bu blokzincirin kırılması mümkün olmayan bir siber kalkan olduğu düşünülüyor. İnternet üzerinden veri aktarımında bugüne kadar hiç bilinmeyen, yeni bir güvenlik kalkanı olan bu projenin mimarı iki gencin çalışması Türkiye'de bu alanla ilişkili birçok önemli kurumun dikkatini çekti.

Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) projeye destek verirken Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde gençlere bir demo laboratuvar tahsis ederek projeye destek verdi. Onur Atakan Ulusoy ve Gök Bora Yılmaz isimli lise öğrencileri çalışmalarını büyük bir gizlilik içerisinde bu laboratuvarda sürdürüyor.

Mert Taha Varol - Yunus Çiftci

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?