USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İBB’nin yıkım işleminde arbede yaşandı! Vailikten açıklama!

İstanbul Valiliği, Zeytinburnu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım sırasında çıkan gerginlik ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

İBB’nin yıkım işleminde arbede yaşandı! Vailikten açıklama!
29-08-2023 22:08
Google News

İstanbul Valiliği, Zeytinburnu’nda bulunan alanda İBB ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım sırasında çıkan gerginlik ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Zeytinburnu İlçesi, Merkezefendi Mahallesi’nde bulunan 3284 ada, 59 parsel sayılı bin 880,02 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 17.06.2022 tarihinde hazineye devredilmiştir. Söz konusu taşınmazın üzerinde bulunan yapı da bu kararla birlikte 4706 sayılı kanun gereği kamu mülkü hüviyeti kazanmıştır. İBB Zabıta Daire Başkanlığı, mülkiyeti hazineye ait olan ve gençlik merkezi olarak kullanılması planlanan bu bina hakkındaki yıkım kararını tarafımıza bildirmiştir. İstanbul Valiliği olarak, bu yapı hakkındaki yıkım kararının uygulanmasının, telafisi mümkün olmayan kamu zararına sebebiyet vereceğini değerlendirmekteyiz. Ayrıca, Gençlik Merkezi olarak kullanılması planlanan bina hakkında hukuki süreç de devam etmektedir. Yasal süreçleri dahi tamamlanmadan alelacele yapılacak yıkım uygulamasıyla yaşanabilecek kamu zararının önüne geçebilmek için, yıkım işleminin yapılmaması yönünde ilgili birimlerimiz talimatlandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.



NE OLMUŞTU?

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, kamu alanı olduğu gerekçesiyle açtığı davayı kazarak Zeytinburnu’ndaki bir inşaat firmasının satış ofisini yıkmak için harekete geçti. Bölgeye gelen İBB Zabıta ekipleriyle inşaat firması çalışanları arasında yaşanan arbede polisin müdahalesiyle son buldu. İstanbul Valiliği’nin gönderdiği yazıyla yıkım işlemi ertelendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?