USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İBB'nin Feshane'deki rezil sergisine soruşturma... 'Biz yaptık' diyen çıkmadı!

İBB Başkanı İmamoğlu’nun “Tasavvuf Müzesi yapacağız” dedikten sonra ‘Artistanbul’ adıyla açıp gayriahlaki sergi düzenlediği Feshane skandalıyla ilgili harekete geçildi.

İBB'nin Feshane'deki rezil sergisine soruşturma... 'Biz yaptık' diyen çıkmadı!
05-09-2023 15:10
Google News

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Feshane’de müstehcenlik ve sapkınlık içeren figür, heykel ve fotoğraflarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma başlattı. Artistanbul Feshane’de “Ortadan Başlamak” adı altında gerçekleştirilen sergiyle ilgili “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılamasuçundan soruşturma açıldığı öğrenildi.

REZALETİN SORUMLUSU KİM?

Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği’nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Kültür AŞ yetkilisinin ifadesine başvurdu. Ancak İBB’den tuhaf bir karşılık geldi. DHA’nın haberine göre Kültür AŞ yetkilisinin, Ortadan Başlamak isimli sergi konusunda mesuliyetinin olmadığını söylediği kaydedildi.

Bunun üzerine savcılığın, söz konusu serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişilerin tespit edilmesi için İBB Genel Sekreterliğine yazı gönderdiği bildirildi.

__________________

İBB’nin AK Parti döneminde “Tasavvuf Müzesi” olarak tadilatı başlanan Feshane-i Amire binasındaki çalışmalar, 2019 yılında CHP’nin yönetimi ele geçirmesi üzerine farklı bir alana evrildi. CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimi, 22 Haziran 2023’te Feshane’yi “Art İstanbul Sanat Merkezi” adı altında açtı.

İmamoğlu’nun seçildiği ilk yıl “bölgenin ruhuna uygun etkinlikler yapılacağını” söylediği Feshane’deki ilk icraat “Ortadan Başlamak” isimli sergi düzenlenmesi oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sergideki gayriahlaki tabloları böyle incelemişti.

Sergide LGBT propagandası, dini değerleri aşağılayan ifadeler, İngilizce mahyalı cami önünde dansözler, cinsel ilişki çizimlerinin bulunduğu tablolar, ucube ve çıplak heykeller, polis düşmanlığı içeren görseller, satanizm sembolleri, sosyalizm/komünizm övgüsü gibi içeriklere yer verildi.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?