USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hükümlü ve tutukluların çizdiği resimler sergilendi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, hükümlü ve tutukluların kara kalem kullanarak çizdiği resimler sergilendi.

Hükümlü ve tutukluların çizdiği resimler sergilendi
19-10-2023 13:29
19-10-2023 13:33
GAZİANTEP
Google News

İlçedeki Millet Bahçesi'nde, Nizip T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Nizip İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen kara kalem resim kursu kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından çizilen resimler ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Erhan Birol,  hükümlü ve tutukluların hayalini kurdukları hayatı ve yaşamak istedikleri güzellikleri resmettiklerini söyledi.

Çalışmanın Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde hayata geçirildiğini belirten Birol, şunları kaydetti:

"Ceza İnfaz Kurumları'nda hükümlülerin, yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlünün yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken, kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmak amacıyla çeşitli iyileştirme faaliyetleri yürütülmektedir. Bu kapsamda 55 hükümlünün katılmış olduğu kursa, bunlardan 18'i başarılı olarak belge almaya hak kazanmıştır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?