USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava dosyası mütalaa için Savcılığa gönderildi

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava dosyası mütalaa için Savcılığa gönderildi
10-01-2024 18:09
Google News

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı ve Yargıtay’ın 15 sanık yönünden verdiği bozma kararının ardından yeniden görülen davada mahkeme, dosyanın mütalaasının hazırlanması için Savcılığa gönderilmesine hükmetti.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı ve Yargıtay’ın 15 sanık yönünden kısmen bozduğu davanın yeniden görülmesine devam edildi. İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 7’si tutuklu 7’si tutuksuz 14 sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada sanık avukatları ile Dink ailesinin avukatları da hazır bulundu.


Duruşmada Dink ailesinin avukatlarından Havva Hülya Deveci, Genelkurmay Başkanlığı’na yazı yazılarak başkanlığın internet sitesinde yer alan 24 Şubat 2004 tarihli basın açıklamasının neden ve ne amaçla yapıldığını yine aynı tarihte Hrant Dink ile İstanbul Valiliği’nde gerçekleşen görüşme sonrası Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) Müsteşarlığı’na iletilen raporun, kurumlarına iletilip iletilmediğinin sorulmasını istedi. Deveci ayrıca, Şenkal Atasungun’un Genelkurmay Başkanlığı’ndan kim tarafından arandığının ve Hrant Dink ile neden görüşülmesinin istendiğinin sorulmasını da talep ederek cinayete giden sürecin aydınlatılmadan, cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılamayacağını belirtti.


"Kaçma imkanım varken kaçmadım"


Duruşmada savunma yapan sanık Hasan Durmuşoğlu, "O dönemde kaçma imkanım varken kaçmadım saklanmadım ama haksız yere 2 buçuk yıldır tutukluyum. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum’’ dedi.


Sanıklardan Oğuz Karakaya ise savunmasında, Ogün Samast’ın şaibeli beyanları üzerine soruşturma yürütüldüğünü söyledi.


Mütalaa hazırlanacak


Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Gazi Günay, Hasan Durmuşoğlu, Muharrem Demirkale, Okan Şimşek, Osman Gülbel, Veysel Şahin ve Yavuz Karakaya’nın üzerine atılı suçların niteliği ve mevcut delilleri dikkate alarak bu hallerinin devamına karar verdi. Heyet, dava dosyasının mütalaasını hazırlamak üzere Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine de hükmederek duruşmayı erteledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?