USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hollanda'da başörtüsünü yasaklayan Dilan Yeşilgöz'ün babası bakın kim çıktı!

Göreve gelir gelmez ilk işi polis memurlarının başörtüsü takmasını yasaklamak olan Tuncelili Dilan Yeşilgöz'ün babası teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakın dostu çıktı.

Hollanda'da başörtüsünü yasaklayan Dilan Yeşilgöz'ün babası bakın kim çıktı!
29-06-2023 18:09
Google News

Haber7

Türk düşmanlığı ile bilinen Hollanda’nın Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz Zegerius, skandal bir karara imza attı. Dilan Yeşilgöz Zegerius, polis memurlarının başörtüsü takmasını yasakladı.

BABASI PKK’LI ÇIKTI!

Dilan Yeşilgöz, bölücü terör örgütü PKK ve eklentili sol terör örgütlerin militanı olarak 1984'de Hollanda'ya kaçan Tunceli kökenli Yücel Yeşilgöz'ün kızı olduğu ortaya çıktı.

Tunceli doğumlu olduğu halde sözde 'Kürdistan' doğumlu olarak kendisini tanıtan; çalışmalarında hiç bir zaman bölücü PKK terör örgütünde yaptıkları işçi ve kadın kaçakçılığından, eroin ve uyuşturucu trafiğindeki paydan bahsetmeyen sözde 'kriminolog' Yücel Yeşilgöz; bayrağı kızına teslim etmiş görünüyor.

"APO KADAR ÇALIŞKAN DEĞİLİM, O DEVRİM VE KÜRDİSTAN İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORDU"

Bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'ın yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Yücel Yeşilgöz, 1998'de NRC'ye verdiği röportajda teröristbaşına “dostumdiye hitap etmişti.

Yeşilgöz, aynı röportajda ayrıca kendisinin teröristbaşı Apo kadar çalışkan birisi olmadığını ve içki içmeyi sevdiğini ifade etmişti.

PKK’LI YEŞİLGÖZ'ÜN KARANLIK YÜZÜ

Takvim’de yer alan habere göre; 12 Eylül 1980 askeri darbesi'nden sonra, işlenen siyasi cinayetler nedeniyle önce Irak'a ardından İran'a kaçtı. Oradan da Hollanda'ya geçen Yeşilgöz, 1984'te girdiği Hollanda'da daha Flemenkçe öğrenmeden bazı ‘derin’ referanslarla 1985 yılında Utrecht Üniversite'sinde Doğu Dilleri ve Kültürleri Bilim Dalı Bölümü'nde Çağdaş Türk Edebiyatı öğretim görevlisi oldu.

__________

ODASINDA ‘ERMENİ’ FOTOĞRAFI

Türkiye karşıtlığı ile öne çıkan Yeşilöz’ün önünde poz verdiği duvardaki kadın fotoğrafı kendisi hakkında önemli fikirler sunuyor.

Fotoğrafta, 106 yaşındaki Ermeni bir kadın, elinde AK-47 kalaşnikof silah tutuyor. Bu fotoğraf, Ermenistan'ın Karabağ'daki iddiaları için sembol bir fotoğraf niteliği taşıyor.

SÖZDE ‘ERMENİ SOYKIRIMI’NI TANIMIŞTI

Dilan Yeşilgöz Zegerius, 2018 yılında Hollanda Parlamentosu'nda sözde "Ermeni soykırımı"nın tanınmasına 'evet' diyen 5 Türkiye kökenli milletvekilinden biri olmuştu.

__________

CHP KADIN KOLLARI TEBRİK ETMİŞTİ

CHP Kadın Kolları, Hollanda'da 4 partili koalisyon hükümetinde Güvenlik ve Adalet Bakanı olarak görev alan Dilan Yeşilgöz’ü sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajla tebrik etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?