USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hindistan’da Manipur eyaletinde silahlı çatışma: 9 ölü

Hindistan'ın Manipur eyaletinde etnik grupların girdiği silahlı çatışmada 9 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’da Manipur eyaletinde silahlı çatışma: 9 ölü
14-06-2023 12:09
Google News

Hindistan'ın Manipur eyaletinde iki etnik grup arasında silahlı çatışma çıktı. Eyaletin kuzeybatısında yaşayan Kuki kabilesi ile kuzeydoğusunda yaşayan Meitei kabilesi arasında çıkan çatışmada 9 kişi hayatını kaybetti. Eyaletin başkenti Imphal'da üst düzey Polis Yetkilisi Shivakanta Singh, rakip gruplar arasındaki silahlı çatışmanın dün başladığını ve saatlerce sürdüğünü açıklayarak, “Şuana kadar en az 9 ölü ve 10 yaralı olduğuna dair raporlarımız var” ifadelerini kullandı.
Öte yandan güvenlik güçleri, eyalette yasa dışı silahlar için arama başlattı.

Eyaletteki anlaşmazlık

Manipur'daki en büyük etnik grup olan Meitei, planlanmış kabile statüsü almak için yıllardır faaliyet yürütürken, planlı kabile statüsünde bulunan gruplar ise söz konusu talebe karşı çıkıyor. Ülkede planlanmış kabile kategorisine dahil edilen sosyo-ekonomik açıdan resmi olarak dezavantajlı olarak kabul edilen kabilelere siyasi temsil hakkı tanınırken, yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla iş imkanları da sağlanıyor.
Mayıs ayında Myanmar sınırında benzer bir olayda Meitei ve Kuki kabileleri arasında çıkan çatışmalarda en az 80 kişi ölmüş, 40 binden fazla kişi ise yerinden olmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?