USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hindistan G20 öncesi gecekondu mahallelerini temizliyor

Hindistan, G20 yaklaşırken gecekondu mahallelerini temizliyor. Buldozerler ve hükümet yetkilileri gecekondu mahallerini gezerek evleri yıkıyor.

Hindistan G20 öncesi gecekondu mahallelerini temizliyor
05-09-2023 15:38
Google News

Hindistan'da 9-10 Eylül'de düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi öncesi başkent Yeni Delhi'de hazırlıklar devam ederken güvenlik önlemleri artırıldı.

Hindistan polis yetkilisi, 50 binden fazla polisin G20 Liderler Zirvesi için görev yapacağını bildirdi.

Yeni Delhi'de ayrıca gecekondu mahallelerinde de temizlik başladı.

2011'deki son hükümet nüfus sayımına göre başkentte yaklaşık 16 milyon insan yaşıyor, ancak Yeni Delhi merkezli düşünce kuruluşu Center for tarafından hazırlanan bir rapora göre bunların yalnızca %23,7'si "planlı" veya "onaylanmış" mahallelerde yaşıyor.

Geri kalanlar belirlenmiş gecekondu mahallelerinde, köylerde ve izinsiz mahallelerde yaşıyor.

YOKSUL AİLELER KALACAK YER BULAMIYOR

Bu, Hindistan hükümetinin büyük ölçekli bir uluslararası etkinlik öncesinde gecekondu veya gecekondu yıkımları gerçekleştirdiği ilk sefer değil.

2010 yılında, artık muhalefette olan Hindistan Ulusal Kongresi iktidardayken, dilenciler Yeni Delhi sokaklarından taşınmaya zorlandı ve İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları öncesinde gecekondu mahalleleri yok edildi ve başkentteki on binlerce kişinin hayatı altüst oldu.

Sosyal aktivist Mander, hükümetin izinsiz arazide yaşadıkları için yoksul aileleri hedef almasının adil olmadığını söyledi.

Başbakan Narendra Modi'nin G20'de modern bir süper güç imajı yansıtmak istese de hükümet, ülkenin en köklü ve kalıcı sorunlarından birini saklamakla suçlanıyor.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?