USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her söylediği yalan çıktı! İşte Kılıçdaroğlu'nun 10 büyük yalanı

7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun devletin en büyük konut üretici kurumu olan TOKİ’ye yönelik ithamları yalan çıkarken, siyasi kariyerini şekillendiren 10 büyük iddiasının tamamının yalan olduğu kayıtlara geçti.

Her söylediği yalan çıktı! İşte Kılıçdaroğlu'nun 10 büyük yalanı
02-05-2023 18:09
Google News

   HABER7

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin desteğiyle cumhurbaşkanı olmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar uyguladığıı karalama politikasına hız verdi. Siyasi hayatı boyunca birçok mesnetsiz iddiayı gündeme getiren, bu yalanlardan dolayı çok sayıda tazminat davası ödemeye mahkum olan Kılıçdaroğlu, bu kez TOKİ'yi hedef aldı. 
Kılıçdaroğlu, Toplu Konut İdaresi'nin 1984-1999 yılları arasındaki 15 senede 1 milyon 139 bin 99 konut yaptığını, son 20 yılda ise sadece 506 bin 861 konut yapabildiğini iddia etti. Söylemleri bunlarla da sınırlı kalmayan Kılıçdaroğlu, TOKİ konutlarında varlıklı insanların barındığını öne sürerek “Bu sosyal konutlarda sırtı kalınlar, zenginler oturuyor” dedi. 

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ: 20 YILDA 1,2 MİLYON KONUT!

Kılıçdaroğlu'nun iddialarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum rakamlarla çürüttü. Bakan Kurum, Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOKİ konutları ile ilgili söylemlerinin doğru olmadığını belirterek, TOKİ'nin 1984'te kurulduğunu ve 2002'ye kadar 18 yılda 143 bin bağımsız bölüm ürettiğini, 2002'den bu yana ise 1 milyon 200 bin konut ürettiğini söyledi.  

Kılıçdaroğlu'nun, TOKİ'nin yaptığı konutlarda varlıklı insanların oturduğuna dair iddialara da yanıt veren Bakan Kurum, "Şimdi bize, 'Bu sosyal konutlarda sırtı kalınlar, zenginler oturuyor' iddiasına bir tane örnek gösterebilir mi? O yüzden mi 5 milyon alt gelir grubunda yer alan vatandaşımız, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasına başvuruyor?" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN 10 BÜYÜK YALANI

SSK Genel Müdürlüğü'nün ardından 2002 yılında CHP milletvekili olarak Türk siyasetine giren ve Deniz Baykal'ın kaset olayı sonrası genel başkanlıktan ayrılmasının ardından 2010 yılından bu yana CHP Genel Başkanlığı görevini yürüten Kılıçdaroğlu, bugüne kadar TOKİ iddiası gibi birçok yalanı ortaya attı. 'Çamur at, izi kalsın' politikasıyla Türk halkını kandırarak, karşısındaki siyasetçileri karalamaya çalışan Kılıçdaroğlu, mesnetsiz iddiaları nedeniyle Türk yargısı tarafından birçok kez tazminata mahkum edildi.

Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar söylediği en büyük yalanlardan bazıları şu şekilde sıralandı;
 YALAN-1 Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, son yerel seçimlerden önce belediyelerde çalışan vatandaşlara güvence vererek “Namus sözü veriyorum belediyeden hiçbir vatandaş işinden çıkarılmayacak kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız." demişti. Ancak seçim sonrası göreve gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13 binden fazla çalışanı işinden etmiş, mağdurlar günlerce eylem yapmıştı. 'Namus sözü' veren Kılıçdaroğlu ise o günlerde sessizliğe bürünerek, yaşananlarla ilgili tek kelime etmemişti.  

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?