USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

HDP'li Azad Barış: Özerkliği kuracağız, Afrin'i geri alacağız

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Azad Barış, 14 Mayıs seçimlerinde güçlü çıkmaları durumunda, Kürtler için özerklik getireceklerini Şengal'e saldırıları durduracaklarını ve Afrin'i geri alacaklarını söyledi.

HDP'li Azad Barış: Özerkliği kuracağız, Afrin'i geri alacağız
03-05-2023 19:08
Google News

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi'ndeki (AYM) kapatma davası dolayısıyla seçimlere, Yeşil Sol Parti (YSP) listelerinden girecek.

PKK terör örgütüne sempatilerini gizlemeyen HDP'li vekiller, sözde özerklik naraları atıyor.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Azad Barış, 14 Mayıs seçimlerinde güçlü çıkmaları durumunda, Kürtler için özerklik getireceklerini, Şengal'e saldırıları durduracaklarını ve Afrin'i geri alacaklarını söyledi.

"HERKES KENDİ YERİNDE ÖZERK OLMALI"

Sözlerine devam eden Barış, "Bizler her ne kadar yeni bir parti olsak da, önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Fakat onlar önümüzü kesmeden bizler A,B ve C planlarımızı yapıyoruz. Partimiz Yeşil Sol Parti bu projeleri yürütüyor. Öncelikle Kürt sorunu Kuzey Kürdistan'da demokratik metotlarla çözülmeli. Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürt karşıtı üzerinden bir ilişki geliştiriyor. Bizler dört parçayı birleştirip büyük Kürdistan kuracağız demiyoruz. Bu devletleri parçalayacağız demiyoruz.  Herkes kendi yerinde özgürce, demokratik bir çerçevede özerk olmalı. Merkeze bağlı bir özerklik ama ademi-merkeziyetçi bir özerklik olmalı" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?