USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hava kirliliği raporunda Türkiye detayı! Ankara'nın o semti dünyanın en risklisi

Dünya Hava Kalite Endeksi'nin yayımladığı rapora göre Türkiye'nin hava kalitesi riskli grupta yer alırken, Ankara'nın Ulus mahallesi dünya çapındaki en yüksek ölçümlerin yapıldığı noktalardan biri oldu. En temiz hava ise Doğu illerinde.

Hava kirliliği raporunda Türkiye detayı! Ankara'nın o semti dünyanın en risklisi
06-11-2022 10:58
Google News

Dünya Hava Kalite Endeksi projesi kapsamında hazırlanan “World's Air Pollution: Real-time Air Quality Index” isimli sitede, Türkiye'nin hava kirliliği haritası açıklandı. Anlık olarak paylaşılan hava verilerinde Türkiye’de birçok şehrin hava kirliliği verileri dikkat çekti. Türkiye’nin hava kalitesi ağırlıklı olarak “sağlıksız ve kısmen sağlıksız” olarak nitelendirildi. Batı Avrupa’da ise bu seviye “iyi” olarak belirtildi.

Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da da hava durumutamamen sağlıksız” olarak belirlendi.

ULUS'UN HAVASI HİNDİSTAN'DAN BİLE 'KİRLİ'

Webtekno.com'da yer alan habere göre, Ankara Ulus’ta bulunan istasyon gün içinde dünya çapındaki en yüksek ölçümlerin yapıldığı noktalardan biri olarak dikkat çekiyor. Öyle ki 300 puanın üstü herkes için zararlı ve tehlikeli kabul edilirken Ulus’ta bu rakam zaman zaman 800'ün bile üzerine çıkıyor. Bu seviye, sokağa çıkıp nefes almanın bile tehlikeli olduğu anlamına geliyor.

Çin ve Hindistan'da hava kirliliği yer yer 600 seviyelerine ulaşıyor olsa da Ulus'ta görülen '800' seviyesine rastlanmıyor.

EN 'TEMİZ'İ DOĞU İLLERİ

Havanın en temiz olduğu bölgeler ise Doğu ve Güneydoğu  şehirlerinden Siirt, Bitlis, Van, Ağrı, Ardahan. Batı'nın en temiz bölgeleri Datça, Fethiye, kuzeyde ise Sinop havası en temiz bölge oldu.

ÖLÇÜMLER NE KADAR DOĞRU?

Dünya Hava Kalite Endeksi projesinin ölçüm sonuçları kesinlik içermiyor. Zira Ulus ile arasında çok az bir mesafe bulunan Ankara Sıhhiye’de kalite seviyesi, kısmen sağlıksız olan 151 puanlarda. Ankara Bahçelievler’de ise hava kirliliğinin ölçüm değeri 77'ye kadar geriliyor. Dolayısı ile Ulus özelinde istasyonun yanlış ölçüm yapıyor olma ihtimali gündeme geliyor. Ulus bölgesindeki havanın bazı özel nedenlerden dolayı ekstra 'kirli' olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?