USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Elektrik ve Su

Hani vatandaşın yararına olacaktı?

TBMM görüşülerek yasalaşan Kademeli Elektrik Tarifesi, vatandaşın yararına olmadı. EPDK tarafından 1 Ocak tarihinde geçerli olmak üzere elektrik kullanım bedellerin yapılan zam sonrası, faturalar katlandı. Elektrik dağıtım şirketleri tarafından vatandaşların Aralık 2021 döneminde kullandığı elektrik kullanım ücretleri, yeni zam oranı ile kademeli tarife üzerinden okundu. Sayaç okumaları sonrası ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de zamlı ve kademeli t

Hani vatandaşın yararına olacaktı?
07-01-2022 19:08
07-01-2022 19:17
GAZİANTEP
Google News

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), vatandaşların evlerinde kullandığı elektriğe 1 Ocak itibariyle zam yapıldığını açıkladı. EPDK'nın aldığı zam kararı Resmi Gazete'nin birden fazla çıkan mükerrer sayılarında yayınlandı. Buna göre; "1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kWh’e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 150 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/ kWh olarak” uygulanacak.

DAĞITIM ŞİRKETLERİ, FATURALARI NEDEN GEÇ OKUDU?

Kararın ardından harekete geçen elektrik firmaları, vatandaşın faturalarını 1 Ocak tarifesine uygun olarak şekilde uygulamaya başladı. Bununla birlikte vatandaşın 30 günde bir okunması gereken sayaçları, 35 ila 37 gün aradan sonra okundu. Sayaç okuma işlemlerinin yeni tarifeye uygun olarak yapılması için geç okunması sonrası, vatandaşın elektrik faturaları katlandı.

1 OCAK’TAN GEÇERLİ OLAN TARİFE ARALIK AYINA YANSITILDI!

Sosyal medya hesabı üzerinden Ocak ayı faturasını paylaşan bir vatandaş, 1 Ocak itibariyle geçerli olması beklenen tarifinin Aralık ayı faturasının tamamına yansıtıldığını ileri sürdü. Söz konusu paylaşımda vatandaş, “Yazıklar olsun. Her ayın 25-30 aralığında kesilen fatura bu ay 6 ocakta kesildi ve 35 günlük elektriğin hepsi zamlı şekilde hesaplandı. Göz göre göre dolandırıcılık yapılıyor ve devletin hiçbir kurumu ses çıkartmıyor” ifadelerini kullandı.

DAĞITIM ŞİRKETLERİ, FATURALARI KADEMELİ TARİFE ÜZERİNDEN KESTİ!

Öte yandan uygulanan zamlı tarife işletmelerin de büyük zarar görmesine neden oldu. Ortalama  aylık 250 TL elektrik faturası gelen bir işletmeye, 37 günlük kullanım bedeli olarak 600 TL’lik elektrik faturası kesildi. 1 Ocak tarihi sonrası kesilen ve Aralık ayı elektrik kullanımına yansıtılan bu rakam, işletme sahibini de isyan ettirdi.

250 TL’DEN 600 LİRAYA YÜKSELDİ!

Gazetemize açıklamalarda bulunan işletme sahibi, ortalama 250 TL elektrik faturası ödediklerini ancak Aralık ayı elektrik kullanım bedelinin yer aldığı 3 kademeli faturada bedellerin katlandığını kaydetti. Elektrik dağıtım firması tarafından kendilerine ibraz edilen faturaya tepki gösteren işletme sahibi, “Aralık ayında kullanmış olduğumuz elektrik kullanım bedeli, Ocak ayında yeni tarifeye uygun olarak hesaplandı. Halbuki kullandığımız elektrik eski tarife üzerinden idi. Ancak kesilen faturada Aralık ayını kapsayan ve o dönemde henüz yürürlükte olmayan tarife üzerinden elektrik faturaları hazırlandı. Hal böyle olunca ortalama 250 TL gelen elektrik faturası bir anda 600 TL oldu. Elektrik dağıtım firması burada faturaları geç okuyarak vatandaşa haksız etmiş, uygulamanın yürürlükte olmadığı bir dönemde kullanılan elektrik dağıtım bedelini faturalara yansıtarak vatandaşın zarara uğramasına neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Osman sancak
Osman sancak 2 yıl önce
Bunu herhangi bir esnaf yapsa dolandiriciliktan dava açılır ve ceza verilir. Emeğimizi ve paramızı sömüren sömüren ve malesef buna engel olacak bir kurum kalmadı ülkede...
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?