USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hamidiye suyun adı değişti iddiası gündem oldu! İBB açıklama yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 125 yıllık geçmişe sahip tarihi Hamidiye Su markasının ismini değiştirdiği iddia edildi. Sosyal medyada gündem olan uygulamaya çok sayıda vatandaş tepki gösterdi. Tepkilerin ardından İBB açıklama yaptı.

Hamidiye suyun adı değişti iddiası gündem oldu! İBB açıklama yaptı
30-06-2023 23:09
Google News

Sosyal medyada 125 yıllık geçmişe sahip, kuruluşu Sultan 2. Abdülhamid'e dayanan ve adını Abdülhamid'den alan İBB iştiraki Hamidiye Su markasının isminin değiştirildiği yeni ambalajlarda ve şişelerde HMD olarak kullanmaya başlandığı iddia edildi.



TEVFİK GÖKSU: İSTANBULLULAR HER ŞEYİN FARKINDA

İBB AK Parti Grup Başkanvekili, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Hamdiye'nin adının değiştirilmesine tepki gösterdi.

Göksu açıklamasında, ''4 yılda İstanbul’a “bir bardak” yeni içme suyu kaynağı kazandıramayan İBB Başkanı bu konudaki vizyonsuzluğunu, beceriksizliğini ve çaresizliğini tarihi “Hamidiye Suyu” ismini değiştirerek kaptmaya çalışmış. İstanbullular bu vizyonsuzluğu ve çaresizliği görüyor, İstanbullular her şeyin farkında.'' ifadelerine yer evrdi.



HİLMİ TÜRKMEN: TARİHE HÜRMETSİZLİKTİR

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de İBB'ye tepki gösterdi.

Türkmen açıklamasında, ''Hamidiye Kaynak Suları, sadece bir marka değil, Sultan II.Abdülhamid Han’ın İstanbul'a içme suyu sağlamak için kurduğu tarihi bir değerdir. Adını “HMD” yapmak da bir marka değişikliği değil, tarihe çok ileri derece bir hürmetsizliktir. Bu kadarı sizin için bile fazla, yapmayın!'' dedi.



İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoğun tepkilerin ardından açıklama yaptı.

İddiaları yalanlayan İBB, Hamidiye Su markasının devam ettiğini, ikinci bir marka olarak HMD'nin piyasaya sürüldüğünü açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?