USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hacizli mallarda yeni dönem: Satış işlemleri değişiyor

Hacizli malların satışı artık mezat salonlarında gerçekleşmeyecek. Geçtiğimiz Mart ayında Ankara'da başlayan pilot uygulama, Mart 2023'te Türkiye çapında uygulamaya konacak. Hacizli malların satış işlemlerinin tamamen elektronik ortamda yapılmasıyla, mezat salonuna gelme ve teklifleri takip etme gereksinimi ortadan kalkarken, hacizli mal veya hak rayiç değerinden veya daha üzerinden satılabilecek. Bu uygulamayla alacaklının da borçlunun da menfaatinin korunması

Hacizli mallarda yeni dönem: Satış işlemleri değişiyor
05-12-2022 14:28
05-12-2022 14:32
GAZİANTEP
Google News
Adalet Bakanlığı'nın geçtiğimiz Mart ayında pilot uygulamasıyla Ankara Batı İcra Dairesi’nde başlattığı hacizli malların elektronik ortamda açık artırmayla satışı yöntemi, 8 Mart 2023’e kadar Türkiye çapında uygulamaya geçirilecek.
Yapılacak olan yeni uygulamada, icra satışlarının elektronik ortamda yapılmasıyla açık artırmalara internete erişim olan her yerden çok daha fazla kişi katılabilecek.
TEKLİFTE KOLAYLIK
İsteyen herkesin açık artırmada kolayca teklif verebildiği uygulamada, mezat salonuna gelme ve teklifleri takip etme gereksinimi ortadan kalkarken, hacizli mal veya hak rayiç değerinden veya daha üzerinden satılabilicek. Böylece, alacaklının da borçlunun da menfaati en üst düzeyde korunuyor.
İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik 8 Mart 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelikle, ilan edilen hacizli malların elektronik ortamdan satışı 15 Mart’ta Ankara Batı İcra Dairesi’nde pilot olarak başlatıldı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın onayıyla elektronik ortamda açık artırmayla satış işleminin yapıldığı icra dairelerinin ve illerin sayısı artırıldı. 1 Haziran’dan itibaren Ankara, Bursa ve Kayseri il merkezleri ile bu şehirlerin ilçelerinde ilanı yapılacak satışlar elektronik ortamda gerçekleştirilmeye başlandı. 8 Mart 2023’e kadar Türkiye çapında hacizli malların açık artırmayla e-satışına geçilecek.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?