USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Günlük petrol üretim rekoru kırıldı! TPAO duyurdu

Ekonomi - Gabar Bölgesinde Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekoru kırıldı. TPAO, Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan yeni kuyularla birlikte günlük 16 bin 188 varil petrol üretimine ulaşıldığını duyurdu.

Günlük petrol üretim rekoru kırıldı! TPAO duyurdu
04-08-2023 17:08
Google News

Türkiye enerjide bağımsızlık hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşıyor.

Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesinde günlük 16 bin 188 varil petrol üretimine ulaşıldı.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN YÜKSEK ÜRETİMİ

Bu sayede Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekoru kırıldı.

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yeni Kuyular, Yeni Rekorlar! Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açtığımız yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesinde günlük 16.188 varil petrol üretime ulaştık ve bu sayede Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekorunu kırdık #EnerjideBağımsızTürkiye hedefimize doğru adım adım gururla ilerliyoruz. Yurt içi günlük üretimimiz. 75.052 Varil Petrol Eşdeğeri / Gün"

Yeni Kuyular, Yeni Rekorlar!

Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açtığımız yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesinde günlük 16.188 varil petrol üretime ulaştık ve bu sayede Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekorunu kırdık.… pic.twitter.com/SseMLyaVKg

— Türkiye Petrolleri A.O. (@trpetrolleri) August 4, 2023
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?