USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gültekin Uysal'dan seçim sonuçları hakkında şaşırtan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında hiçbir seçimi kazanamayan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal 'Bu seçim kaybettiği zannedilen Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazandığı bir seçimdir' dedi.

Gültekin Uysal'dan seçim sonuçları hakkında şaşırtan açıklama
30-05-2023 00:09
Google News

28 Mayıs seçimlerinde muhalefet ağır yaralandı. Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez yapılan ikinci tur oylamasıyla yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 milyondan fazla oy alarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu 12. kez mağlup etti.

Seçimde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan tüm illerde oy oranını artırırken, 8'li koalisyon adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise 11 ilde düştü.

İstifası beklenen Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamada 'devam' mesajı verirken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Erdoğan'ın zaferle çıktığı seçimden sonra 8'li koalisyonda yer alan partilerin liderleri tek tek değerlendirmede bulundu.

İttifakın en küçük ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazandığını vurguladı.

"BU SEÇİM KAYBETTİĞİ ZANNEDİLEN KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANDIĞI BİR SEÇİMDİR"

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi sayısal olarak kazanmasına karşın aslında kaybettiğini savunan Uysal, şunları söyledi:

Bilinmesi gerekir ki Erdoğan kirli ve eşit rekabet imkanı olmayan bir seçimi sayısal olarak kazanmış, siyasal olarak kaybetmiştir. Bizim için ise kazancın başlangıcı burasıdır.

Bu seçim 'kazandık' diyenlerin kaybettiği, kaybettiği zannedilen Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazandığı bir seçimdir. Elbet bir gün tarih hükmünü icra edecektir.

"HAKSIZ REKABETİN EN KESİF ÖRNEĞİYLE KARŞILAŞTIK"

Uysal'ın açıklamalarının devamı şöyle:

Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz günden bugüne, hiç olmadığı ve hatta hiç görülmemiş şekilde, kamunun imkan ve araçlarının bir siyasi parti lehine hareket ettiği ve bir 'tek parti iktidarı'nın varlığını kanıtlayan seçim dönemini geride bıraktık.

Bir tarafta iktidar ve iktidarın tüm imkanları, dahası iktidarın yedeğine aldığı birçok kirli güç unsuru, diğer tarafta ise yıllardır süren hukuksuzluk, haksızlık ve yolsuzluklara karşı kısıtlı imkanlar ve seçmenin samimi desteğinin rekabetine tanık olduk. Aslında iktidarın sahip olduğu imkanları düşündüğümüzde siyasette haksız rekabetin en kesif örneğiyle karşılaştık.

"SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMİŞ OLMANIN HUZURU İÇİNDEYİM"

Türk siyasi tarihinin en adaletsiz seçimini geride bıraktık. Buna karşın Türkiye'de değişime duyan, refah, adalet ve demokrasi arayan, bu değerlerin bilincinde artı değer yaratan milyonlarca insanın desteği ile umutvar olduk. Kıymetli Demokratlar, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde verdiğimiz mücadele, inandığımız değerlere ve hayalini kurduğumuz Türkiye'ye ulaşmak için verilmiş mücadeledir. Bu vesileyle şüphesiz verdiğimiz ve verdiğiniz mücadele takdire şayandır.

Tek bir şüphe ya da soru işareti olmadan çıktığımız bu yolda, elinizde bulunan imkan ve şartların ötesinde bir feraset ve dirayetle yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. İnandığımız değerlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?