USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GTB’den Temel Finans Eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi, finansal bakış açısı kazanarak işinde yetkinlik kazanmak isteyen işletme temsilcilerine yönelik “Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Temel Finans Eğitimi’ düzenledi.

GTB’den Temel Finans Eğitimi
10-11-2023 15:19
10-11-2023 15:23
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ekşi tarafından verilen eğitimde, katılımcılara Mali Tablo Okuma ve Portföy Yönetimi hakkında bilgiler verildi.

GTB üyesi işletmelerin sektörel alanda ihtiyaç duydukları eğitim faaliyetlerini gerçekleştirerek, bu konuda destekleyici çalışmalar yürüten GTB Akademi, eğitimi serisini ‘Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Temel Finans Eğitimi’ ile devam ettirdi.

GTB üyesi işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen eğitimde, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ekşi, katılımcılara finansal sonuçları doğru yorumlamalarına ve temel performans göstergelerini değerlendirmelerine yardımcı olacak bilgiler aktardı.

Eğitim programında finansal piyasalar ile ilgili genel açıklamalarda da bulunan Prof. Dr. İbrahim Ekşi, son yıllarda firmaların halka açılma yolu ile ciddi bir kaynak elde ettiklerini belirterek, Gaziantep merkezli firmaların da bu pastadan daha fazla pay almaları gerektiğini söyledi.

Halka arzlara olan ilginin arttığına işaret eden Prof. Dr. İbrahim Ekşi, bunun en önemli nedenlerinin başında kredi kanallarının sıkılaşması ve faizlerin artmasının geldiğini ifade etti.

Halka arzlarda yatırımcı ilgisinin önemli rol oynadığına vurgu yapan Ekşi, bu eğilimin gelecekte de aynı yoğunlukta devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. İbrahim Ekşi, eğitim programının son bölümünde ise katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?