USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

GSO MECLİS TOPLANTISI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’in ihracatta düşüşü telafi etmesinin yolunun, yüksek katma değerli üretim ve ihracat yapmasından geçtiğini. belirtti.

GSO MECLİS TOPLANTISI
13-05-2015 13:45
Google News
GSO Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirildi. Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, genel seçim dönemi dolayısıyla şu ana kadar AK Parti, CHP ve MHP siyasi partilerinin Oda’ya ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatarak, “Bu ziyaretlerde neler beklediklerimizi net şekilde ortaya koyduk. Özellikle en önemli konu şehirdeki ortak aklın korunmasıydı. Bunun her adaydan sözünü aldık” dedi.
Gaziantep’teki bütün oda ve borsaların işbirliğiyle 16 Mayıs Cumartesi günü Şehitkamil Kongre Merkezi’nde ’Ekonomik İstişare Forumu’ düzenleyeceklerini kaydeden Konukoğlu, dünya ekonomisi konusunda en önemli isimlerden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın foruma katılarak bir sunum yapacağını belirtti ve sanayicilerden bu fırsatı kaçırmamalarını istedi.
Gaziantep’in ihracat rakamlarını değerlendiren Konukoğlu, yılın ilk ayında şehrin ihracatının yüzde 8,1 düştüğünü anımsatırken, özellikle Euro-Dolar paritesindeki gerilemenin yanı sıra, dünya ekonomisinde ve en büyük pazarları arasında bulunan çevre ülkelerdeki olumsuz gelişmelerin devam etmesinin ihracatı olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.
“Çin’in ihracatında bile yüzde 15 oranında düşüş var” diyen Konukoğlu, dünya ekonomisindeki daralmaya işaret etti. Türkiye’de en fazla ihracat yapan ilk 10 şehrin tamamının rakamlarının eksi yönde seyir izlediğini, 4 aylık dönemde Gaziantep’in ihracatı en az düşen ikinci şehir olduğunu anlatan Konukoğlu, "Bunu telafi etmenin tek bir çaresi, yüksek katma değerli üretim ve ihracat yapmaktır. Yükte hafif pahada ağır olan işlere kaymakta fayda var" diye konuştu.
Gaziantep’in mart ayı itibariyle ihracatının ithalatını karşılama oranının yüzde 115 olduğunun da altını çizen GSO Başkanı Konukoğlu, yılın ilk dört ayında bildirge verenyeri sayısı ortalamasının yüzde 5,5 arttığını ve yaz mevsimine girildikçe inşaat sektöründeki hareketlenmeyle birlikte bunun daha da artacağını, ayrıca sigortalı çalışan sayısı ortalamasının da yüzde 6 arttığını ve çalışan sayısının 270 bin 564 kişiye ulaştığını kaydetti. "Şu anda halen OSB’de işçi bulamayan sektörlerimiz var. Hem de düz işçi bulamayan sektörlerimiz" var diyen Konukoğlu, sanayide eleman alımının devam ettiğine vurgu yaparak, konuşmasını tamamladı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?