USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Gelecek Partisi'nde üst düzey istifa: Hataların bedeli ödenmeli

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Cuma İçten, seçimlerde alınan başarısız sonuçlar nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Gelecek Partisi'nde üst düzey istifa: Hataların bedeli ödenmeli
17-07-2023 15:39
Google News

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinden istifa ettiğini ve siyasetten ayrıldığını duyurdu.

Seçimlerin muhalefet için bir kayıp olduğunu ifade eden İçten “Hatalarının bedelini ödemeden siyasete devam etmenin siyasal tarihte çok da doğru sonuçlar doğurmayacağı inancındayım. Bu benim için de bir başarısızlıktır ve sorumluluk sahibi olan biri olarak görevlerimden istifa etme kararı aldım. Bu benim için özeleştiri yapacağım bir süreçtir” dedi.

İçten, “Gelecek Partisi'nde bulunan resmi tüm görevlerimden; genel başkan danışmanlığı, teşkilat başkan yardımcılığı, denetleme kurulu ve parti yönetim kurulu üyeliğinden Sayın Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'ndan müsaade alarak ayrılıyorum” ifadelerini kullanırken siyasetten tamamen ayrıldığını da açıkladı. 

İçten'in, "Hataların bedeli ödenmeli" vurgusu, son seçimini de kaybeden ancak CHP Genel Başkanlığını bırakmak istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderme olarak yorumlandı.

KAMUOYUNA DUYURULUR!

1993 yılında İstanbul/Kadıköy Refah partisinde siyasete adım attığım, sonrasında Ak parti ve Gelecek partisi ile aktif görevlerde bulunmaya devam ettiğim 24. Dönem Diyarbekir Milletvekilliği ile Milletime, Devletime, Vatanıma, Değerlerime hizmet ettiğim… pic.twitter.com/0xfiQaFFqh

Cuma İÇTEN (@cumaicten) July 17, 2023
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?