USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Geceye damga vuran pozisyon! Gaziantep FK son saniyede penaltı bekledi

Tüm Spor - Fenerbahçe - Gaziantep FK maçının son anlarında yaşanan pozisyonda konuk ekip penaltı itirazlarında bulundu. Maçın ardından hakem yorumcuları pozisyonu yorumladı.

Geceye damga vuran pozisyon! Gaziantep FK son saniyede penaltı bekledi
14-08-2023 10:09
Google News

Fenerbahçe - Gaziantep FK maçının son anlarında yaşanan bu pozisyonda konuk ekip penaltı itirazlarında bulundu. 

Karşılaşmanın son bölümünde soldan ceza sahasına gönderilen topu Djiku uzaklaştırmak isterken top Tadic'e çarptı. Gaziantepli futbolcular Tadic'in elle müdahalede bulunduğu itirazında bulunsa da hakem "Devam" dedi.

Pozisyonda VAR'a gitmeyen hakem Abdulkadir Bitigen, penaltıya hükmetmedi.

Bunun üzerine hakem yorumcuları o pozisyon hakkında görüşlerini paylaştı.

İŞTE O YORUMLAR:

Ahmet Çakar: "Gaziantep FK'nın son dakikada penaltı beklediği pozisyon penaltı değil."

Deniz Ateş Bitnel: "Son dakikada Tadic'in eline temas eden top takım arkadaşının müdahalesiyle beklenmeyen top kriterine giriyor. Penaltı verilmemesi doğru karar."

Erman Toroğlu: “Gaziantep’in son saniyede penaltı beklediği pozisyona penaltı falan verilemez. Bunun için yeni kurala gerek yok. Bu pozisyon penaltı değil."

Deniz Çoban: Penaltı verilmemelidir, penaltı düşünülmez. Rus Karasev'in, kendi vurduğu top eline geldiği için Karasev penaltısı olarak literatüre girmiştir. Ne hikmetse yeni değişen kural deniyor ama yeni değişen kural değil, sezon başı hatırlatma yaparken MHK bunu tekrar altını çizdi. Kaleden uzaklaşan bir top üstelik. Kendi arkadaşından gelen top ihlal olmaz. Hugh Dallas, Portekiz Ligi'nden bir pozisyon göstererek anlattı. Kendi kalesine doğru gitse farklı düşünebiliriz ama kaleden uzaklaşan bir pozisyonsa asla penaltı değildir dedi. Bu çok net penaltı olmayan, üzerinde tartışmaya gerek bile olmayan bir pozisyon.

Bahattin Duran: Oosterwolde uzaklaştırıyor, top eline geliyor. Top zaten kaleden uzağa gidiyor. Kaleye doğru gitse ama top kaleye girecek şekilde gitse penaltı olur. Devam kararı doğru.

Bülent Yıldırım: Kendi kalesine yönelmediği sürece topu uzaklaştırırken böyle şeyler olabiliyor. Penaltı olmaz. Yüzde yüz doğru karar.

Fırat Aydınus: "Takım arkadaşından gelen top, beklenmeyen bir top olduğu için bu pozisyon penaltı olarak değerlendirilmiyor. Bu kural hep vardı, son seminerde de açıklık getirdiler. Bu pozisyona da penaltı verilmemesi doğru karar"

İşte tartışılan o pozisyon:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?