USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Gaziantep’te konkordato rüzgarı: 4 şirket 2 şahıs mahkemeye başvurdu

Gaziantep’te faaliyet gösteren biri tekstil, ikisi naylon torba ve plastik ayakkabı ve biri iç ve dış ticaret şirketi olmak üzere 4 şirket konkardato talebiyle 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Ayrıca iki şahıs da kendi adlarına konkardato talebiyle dava açtı.

Gaziantep’te konkordato rüzgarı: 4 şirket 2 şahıs mahkemeye başvurdu
11-10-2018 15:20
Google News
Kurda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle zor durumda bulunan şirketler Türkiye genelinde konkordato ilan etmeye başladı. Bu şirketlere, Gaziantep’te bulunan 4 şirket ve 2 şahıs da eklendi. Şirketler Ekim ayı itibariyle Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 3 ay süre ile geçici mühlet kararı başvurusunda bulundu. Mahkeme Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şirketlere yönelik davanın Aralık ayında görüleceği bildirildi. 

Hangi şirketler konkordato davası açtı?

Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Şirvan Tekstil 27 Eylül tarihinde mahkemeye dava açtı. 1951 yılında kurulduğu öğrenilen şirketin konkordato ilanının başarıya ulaşmasının olanaklı olup olmadığının yakından incelenmesi için alacak sayısı ve alacak miktarı gözetilerek Dr. Öğretim Üyesi Erkan Alsu, SMMM Murat Karabiber ve Prof. Dr. Öğretim Üyesi Şaban Kayıhan’ın geçici konkordato komiseri heyeti olarak görevlendirildiği belirtildi. Davanın ise 26 Aralık tarihinde görüleceği öğrenildi. Şirvan Tekstil, halı, battaniye ve triko ipliği sektöründe faaliyet gösteriyor. 

Konkordato ilan eden diğer şirketler ise Zambak Plastik Naylon Torba ve Plastik Ayakkabı San. ve Tic. Ltd. Şti., Filiz Plastik Naylon Torba ve Plastik Ayakkabı San. ve Tic. Ltd. Şti., Y-Y İç ve Dış Tic. İnş. San. Ltd. Şti. oldu. Üç şirket tarafından  Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 1 Ekim 2018 tarihinde konkordato talep başvurusu iletildi. Mahkeme tarafından yapılan duyuruda, "2 Ekim 14.38’den başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildiği belirtildi. Öte yandan, dava duruşmasının 26 Aralık 2018’de yapılacağı öğrenildi. Ayrıca konkordatonun başarıya ulaşmasının olanaklı olup olmadığını yakından incelemesi amacıyla İcra ve İflas Hukuku alanında uzman Dr. Öğretim Üyesi Hakan Albayrak, Dr.Öğretim Üyesi Erkan Alsu, SMMM Muzaffer Bayazıt’ın geçici konkordato komiseri heyeti olarak görevlendirildiği de kaydedildi. 

2 şahıs konkordato istedi!

Gaziantep’te şirketlerin yanı sıra iki şahıs da konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Yalçın Boyhüyük ve Yavuz Bozhüyük isimli şahıslar mahkemeye yaptıkları başvuruyla konkordato davası açtılar. 

Can Kaloç
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?