USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Gaziantep’te kapatılan FETÖ okulları umut oldu

Eğitimde derslik ve öğretmen açığı nedeniyle bir türlü istenilen başarıya yakalayamayan Gaziantep’te kapatılan FETÖ okulları umut oldu.

Gaziantep’te kapatılan FETÖ okulları umut oldu
30-08-2016 12:06
Google News
Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle kapatılan 17 okulu bünyesine kattı. Müdürlük bu okullarla birlikte Gaziantep’teki derslik açığını da kapatmayı planlıyor.

Gaziantep’te bin 140 okulda 600 bin öğrenci bulunurken, 22 bin 627 öğretmen görev yapıyor. Gaziantep’te 14 bin 712 derslik bulunuyor. Derslik başına düşen öğrenci ilk ve orta dereceli okullarda 37, genel ortaöğretim 24, mesleki ve teknik okullarda 32 olarak biliniyor.

Millî Eğitim Müdürlüğü darbe girişimi sonrası kapatılan FETÖ’nün okullarından Milli Eğitim bünyesine katılacak dersliklerle mevcut derslik açığını kapatmayı planlıyor. MEB’in, 2012-2013 yılında uygulamaya koyduğu 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi eğitimde derslik açığını da beraberinde getirmişti.

HER YIL 50 BİN YENİ ÖĞRENCİ

Sistemle birlikte liselerin zorunlu hâle gelmesinin ardından en çok derslik açığı bu kademede yaşanmıştı. Ayrıca yaşanan göçler ve buna paralel nüfus artışıyla her yıl Gaziantep’te 50 bine yakın öğrencinin eğitime başladığı tespit edildi. Yerel yönetimlerin derslik açığının kapatılması için yeni okul yeri imar çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.

YÜK ŞEHİTKÂMİL’DE

Gaziantep’te derslik ve öğretmen açığı her geçen büyüyor. Türkiye genelinde eğitim başarısı sıralamasında son sıralarda yer alan Gaziantep’in eğitim konusundaki başarısızlığı Milli Eğitim Bakanlığı’nın verileriyle de tescillenmiş durumda. Gaziantep’in ilçelerinde en fazla okul Şehitkâmil’de bulunuyor. Şehitkâmil İlçesi’nde 314 okul bulunurken, Şehitkâmil’den nüfusu daha fazla olan Şahinbey’de sadece 274 okul bulunuyor.

KAPASİTE 430 BİNE ÇIKARILDI

MEB, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ’nün özel okullarını bünyesine kattı. Türkiye genelinde bin 17 okulu alan MEB, bu okullarda özel okul mantığıyla düzenlenmiş 300 bin civarında derslik olduğunu tespit etti ve düzenlemelerle kapasiteyi 430 bine çıkardı. Söz konusu okullar yeni eğitim yılında 19 Eylül’de öğrencilerin hizmetine sunulacak.

OKULLARIN ÇOĞU LİSE OLDU

MEB, el konulan okulların çoğunu lise olarak hazırladı. Ayrıca ihtiyacın en çok görüldüğü ortaokullarda da derslik açığı bu yolla kapatılacak. Okullar, liseden sonra ilçenin veya bölgenin ihtiyacına göre ortaokula da çevrildi. Dönüşümü tamamlayan ilkokullara nüfus kayıt sistemine göre öğrenci yerleştirme işlemleri de yapılmaya başlandı. Öğrenciler, FETÖ’nün eski okullarında devlet okullarından farkı olmaksızın eğitim almaya başlayacak.

Gaziantep’te kapatılan o okulların listesi;

Sungurlu Anadolu Lisesi, Özel Mutafoğlu Anadolu Lisesi, Özel Afitap İlkokulu Nizip, Özel Sunguroğlu Fen Lisesi, Özel Gülpembe İlkokulu İslahiye, Özel İslim Nihat Özyurt Anadolu Lisesi Nizip, Özel Mutafoğlu İlkokulu, Özel Cahit Nakıboğlu İlkokulu, Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu, Afitap Ortaokulu Nizip, Özel Gülpembe Ortaokulu İslahiye, Özel Cahit Nakıboğlu Ortaokulu, Özel Ferhan Nakıboğlu İNTERNATİONAL SCHOOL, Özel Asım Kökoğlu Fen Lisesi, Özel Asım Kökoğlu Anadolu Lisesi, Özel Asım Kökoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Gazikent Temel Lisesi

PUSULA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?