USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantepli baklavacılar arasında yaşanan ’Midye baklava’ krizine Türk Patent Enstitüsü noktayı koydu ve ’Midye baklava’nın tasarım tescilini alan firmanın tescili iptal edildi.

Gaziantepli baklavacılar arasında yaşanan ’Midye baklava’ krizine Türk Patent Enstitüsü noktayı koydu ve ’Midye baklava’nın tasarım tescilini alan firmanın tescili iptal edildi. Enstitü’ye başvurarak Gaziantep’teki baklavacılara tatlının üretilmemesi için ihtar gönderen firmanın tasarım tescili başvurusuna itiraz eden Şaşı Gurme işletme sahibi Mustafa Alpdoğan, tatlının isminin aslında ’Saray baklavası’ olduğunu söyleyerek "Biz bunu piyasaya ’Midye baklava’ olarak çıkarmadık. Aslında bu midye baklavası falan değil ’Saray baklavası’ " dedi.

Gaziantepli baklavacılar arasında yaşanan ’Midye baklava’ krizine Türk Patent Enstitüsü noktayı koydu ve ’Midye baklava’nın tasarım tescilini alan firmanın tescili iptal edildi.
19-09-2018 20:12
Google News
BAKLAVACILARA İHTAR GÖNDERİLMİŞTİ

 

Gaziantep’teki bir firmanın ’Midye baklavası’nın tasarım tescili için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurması kentte kriz yarattı. Ürünü piyasaya ilk çıkartan firma oldukları halde tescil için başvurmadıklarını kaydeden Şaşı Gurme işletme sahibi Mustafa Alpdoğan, midye baklavası krizine ilişkin konuştu. "Marka tescilinin iptali için Türk Partent Enstitüsüne askıdayken itiraz ettik" diyen Alpdoğan, "Birileri kolay kazanç elde etmek için böyle bir şeye girdi. Birilerinden kopya ettiler, kopyayı da aslı gibi tescillemesinden böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Noter aracılığıyla baklavacı arkadaşlarımıza protesto çekildi ’Bu ürünü yapamazsınız’ diye. Bundan dolayı kriz oluştu" dedi. 


’"

SADECE BİZ YAPIYORDUK

 

Midye baklavasının yıllardır evlerde yapılan ev tatlısı olduğuna dikkat çeken Alpdoğan, "Bu tatlı yıllardan beri evlerde yapılan ev tatlısı. Biz de sektörde yeni olduğumuz için sektöre yeni bir şeyler katmak istedik. 2017’nin Ocak ayında başladık ve Temmuz ayına kadar bu tatlıyı sadece biz yapıyorduk. Temmuz ayından sonra diğer tatlıcılar da yapmaya başladı ve bayağı tutuldu" diye konuştu. 


 

’MİDYE BAKLAVASI’ DEĞİL ’SARAY BAKLAVASI’

 

Midye baklavasını ’Saray baklavası’ olarak niteleyen ve piyasaya çıkardıklarında da aynı şekilde çıkardıklarını belirten Alpdoğan şu ifadelere yer verdi; "Biz bunu piyasaya ’Midye baklava’ olarak çıkarmadık. Aslında bu midye baklavası falan değil ’Saray baklavası’. Piyasaya da ’Saray baklavası’ olarak çıkardık. Bir firma bu tatlının patentini almaya çalıştı. Ancak biz askıdayken itiraz ettik. İki dosya ile başvuru yapmışlar. Biri itirazlarımız sonucu iptal oldu ancak diğerinin patentini almışlardı. Ancak onu da iptal ettirdik. Çünkü bu haksız rekabete gönlümüz razı olmazdı."


’"

BAKLAVACILARIN İÇİ RAHAT OLSUN

 

Baklavacı esnafının içinin rahat olmasını ve gönül rahatlığıyla saray baklavası üretebileceklerini altını çizen Alpdoğan, "Gaziantep’te ve Türkiye’de bütün baklavacı esnaflarımız gönül rahatlığıyla bu tatlıyı yapabilirler. Tatlı halkın. Bu ürün paylaşıldıkça çoğalır ve sevilir. Belki sadece ben yapıyor olsaydım bu ürün bu kadar bilinmez ve sevilmezdi. Bizler kaç kişiye ulaşabiliriz ki? Güzellikler paylaşıldıkça çoğalır. Esnaflarımızdan ricam kötü yağ ve fıstıkla yapıp ürünün kalitesini düşürmesinler. Burada Gaziantep’in ismi söz konusu. Gaziantep’in tatlıda bir adı var. Bu isme leke getirmesinler" dedi. 

 

 

kaynak: memohaber



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?