USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Gaziantep Üniversitesi inşaat işine de el attı!

Gaziantep Üniversitesi yönetimi, üniversite bünyesinde bulunan yaklaşık 40 dönümlük alana 7 ila 8 kat arasında değişen yüksekliklerde binalar yaparak, taksitlerle öğretim üyelerine satmayı hedefliyor.

Gaziantep Üniversitesi inşaat işine de el attı!
03-10-2018 17:36
Google News
Gaziantep Üniversitesi yönetimi, geçtiğimiz yıl istekleri doğrultusunda kendilerine tahsis edilen 40 bin metre karelik "Üniversite alanı"na çok katlı evler yaparak öğretim üyelerine satmak için harekete geçti. TOKİ ile işbirliği içerisinde yapılması planlanan binaların, Gaziantep’in yüksek hava kirliliğini daha da artıracağı iddia ediliyor. 

Daha önce "yeşil alan" ve "okul alanı" olarak belirlenen alanın 1.50 emsal ile konut alanına çevrildi ve Gaziantep Üniversitesi yönetimi, bu alanla birlikte inşaat sektörüne giriş yapmış olacak. Geçtiğimiz yıl üniversiteye takas uslüyle tahsis edilen alan yine tartışmalara neden olmuştu. CHP’li meclis üyeleri alanın tahsisine itiraz etmiş ve burada yaşanacak imar dönüşümlerinin kentin havasına olumsuz etki edeceğini öne sürmüştü. 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, Gaziantep’te yeşil alan kalmadığını belirterek burasının yeşil alan olarak kalması gerektiğini vurguladı. Hava kirliliğinin üst düzeye vardığını söyleyen Kireç, "Bu tip imar değişiklikleriyle yapılan şeylerin doğru olmadığını düşünüyorum" dedi. Yılmaz Kireç grup olarak karara itiraz ettiklerini ve konuyu yargıya taşıyacaklarını da söyledi. 

’Görüntünün
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?