USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Gaziantep'teki resim öğretmenleri eserlerini tarihi konakta sergiliyor

Gaziantep'teki resim öğretmenlerinin hazırladığı ve eserlerinin bulunduğu "2. Gaziantep Görsel Sanatlar Öğretmenleri Dönem Sonu Sergisi" tarihi konakta açıldı.

Gaziantep'teki resim öğretmenleri eserlerini tarihi konakta sergiliyor
08-06-2023 11:09
08-06-2023 11:11
GAZİANTEP
Google News

Görsel sanatlar öğretmenleri İbrahim Halil Rençber ve Yusuf Özdemir koordinatörlüğünde bir araya gelen kentteki 40 resim öğretmeni, yıl boyunca 80 eser oluşturdu.

Eserler, kentin kültürünü yansıtan tarihi Cenani Konağı'nda oluşturulan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Koordinatör Rençber, açılıştaki konuşmasında, öğretmenlerin etkinliğe katılımı gittikçe arttığını ve ilgi gösterdiğini söyledi.

Bölgenin en kapsamlı resim öğretmenleri sergisinin olduğunu ifade eden Rençber, "Amacımız Gaziantep'in kültürel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunmaktır. Resim öğretmenlerimizin hayallerini ve çalışmalarını sanatseverlere ulaştırmayı hedefliyoruz. Hayatı sanat ve resim olan bu öğretmenlerimizin eserleri sanatseverlerle buluştuğunda bizler de mutlu oluyoruz." dedi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Şeyma Demir ise eserlerinin tarihi bir konakta sergilenmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

Demir, şunları kaydetti:

"Tarihi konaktaki oda ve alanlarda eser ile tablomuzun sergilenmesi güzel. Çünkü eserlerimiz genellikle bir evin, yapının duvarında bulunur. Bu sergide ise eserlerimiz bir evin, tarihi konağın duvarında sergileniyor olması eserlerimize mekan bağlamında değer katıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?