USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te orman yangını: 5 dönümlük alan kül oldu

Nizip ilçesinde Belkıs mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında, 5 dönümlük alanda bulunan çınar, çam ve kavak ağaçları zarar gördü. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

Gaziantep'te orman yangını: 5 dönümlük alan kül oldu
01-08-2023 15:48
01-08-2023 15:56
GAZİANTEP
Google News

Yangın, saat 14.00 sıralarında Belkıs mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle başladı. Alevler kısa sürede büyüyerek yaklaşık 5 dönümlük alana yayıldı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu itfaiye ve orman ekiplerine bildirdi.

Bölgeye Gaziantep Orman Bölge İşletme Müdürlüğü, Gaziantep İtfaiyesi ve Nizip Belediyesi ekipleri sevk edildi. Yangına, 4 itfaiye aracı, 3 su tankeri ile çok sayıda yangın söndürme işçisiyle müdahale edildi.

Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemi alarak yangının başka bölgelere yayılmasını önledi. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangında, ormanlık alanda bulunan çınar, çam ve kavak ağaçları kül oldu. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, yangın sonrası bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Sarı, yaptığı açıklamada, yangının büyük bir felakete yol açmadan söndürüldüğünü belirterek, ekiplere teşekkür etti. Sarı, yangının çıkış nedeninin araştırılacağını ve zarar gören ağaçların yerine yenilerinin dikileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?