USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te "LGS" saat kaçta başlayacak? 2021 LGS sınavı saat kaçta başlıyor, sınav ne kadar, kaç saat sürecek?

Gaqziantep'te Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınav gerçekleştirilecek. MEB koordinesinde gerçekleştirilecek sınavda sözel ve sayısal iki oturum halinde 90 soru sorulacak.

Gaziantep'te
06-06-2021 02:19
Google News

 

 Sınav için geri sayım sona ererken LGS sınav giriş belgesi, LGS sınav saati ve süresi başta olmak üzere birçok detay araştırılmaya başlandı. E-Okul VBS girişi üzerinden LGS sınav giriş belgesi sorgulanabiliyor ve alınabiliyor. Yarın sınava girecek öğrenciler ve refakatçiler tarafından LGS sınavı ne zaman, yarın saat kaçta başlayacak ve kaç dakika sürecek sorusu araştırılıyor. Gerçekleştirilecek sınavın birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Aşağıda, LGS sonuçları ile ilgili de MEB'den açıklama ve sınav süresi yer alıyor.
LGS SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran'da ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek merkezi sınav, 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleştirilecek. Öğrencilerin sınav günü en geç saat 09.00'da okulunda hazır bulunması gerekiyor.

LGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARILIR VE RENKLİ Mİ OLMAK ZORUNDA?

Sınav başvuruları merkezi olarak yapılan öğrenciler, bu yıl da sınava kendi okulunda girecek. Öğrenciler, okulundaki bina, sıra numarası gibi bilgileri içeren LGS sınav belgesi alma işlemini e-Okul üzerinden yapabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?