USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te kadın çiftçilere tarım eğitimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde üreten çiftçi kadınların iş hayatındaki etkinliğini artırmak ve aile ekonomisine katkıda bulunulması amacıyla Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nde 600 kadın çiftçiye tarım eğitimi verildi.

Gaziantep'te kadın çiftçilere tarım eğitimi
21-06-2023 14:59
21-06-2023 16:08
GAZİANTEP
Google News

Tarıma, kadına ve topluma değer kazandırmayıhedefleyen merkezde, seracılık eğitimi, budamacılık eğitimi, meyve fidesi yetiştirme ve kooperatifçiliği geliştirme eğitimleri başta olmak çiftçilikle ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Oğuzeli ilçesinde 28 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan merkezde, ayrıca kadın çiftçiler sera alanlarında ve açık tarım alanlarında üretim de yapabiliyor. Kurulan kooperatifler ile kadın girişimcilere üretmiş oldukları ürünlere katma değer kazandıracak projelerle birlikte ürün işleme paketleme ve depolama gibi eğitimler de veriliyor.

Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığınca 2020 yılından faaliyet göstermeye başlayan merkezin hedefleri arasında bölgedeki çiftçilerin mesleki anlamda bilgi ve tecrübesini arttırmak, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanarak aile ekonomisine katkı sağlamasını desteklemek yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?