USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

GAZİANTEP’TE İKTİDAR VE MUHALEFET

Gaziantep'e siyasi olarak baktığımız zaman muhalefet, iktidar partisine olabildiğince kolaylık sağlıyor.

GAZİANTEP’TE İKTİDAR VE MUHALEFET
12-12-2022 12:36
12-12-2022 13:05
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep'e siyasi olarak baktığımız zaman muhalefet, iktidar partisine olabildiğince kolaylık sağlıyor. Muhalif partiler içeride birbirini yerken bilerek veya bilmeyerek mevcut iktidara avantaj sağlıyorlar. CHP Gaziantep'te pes etmiş bir görüntü verirken sadece milletvekili olmak için dolaşan aday adayları var. İyi Parti Gaziantep'te var mı, yok mu, belirsiz ama milletvekili adayı olmak için yığınla aday var.  

Sonuç itibariyle Gaziantep'te başarısız politikalar üreten muhalefet bu sıkıntılı dönemde bile iktidarın başarısına en büyük katkıyı sunuyor. Gaziantep ilçelerinde ise durum farklı değil. CHP'nin tek belediye kazandığı ilçe olan Karkamış bile vatandaşa sorarsanız bir daha CHP'nin kazanması imkansız gibi gözüküyor.

Ak Parti Gaziantep'te başarılı olur mu bilinmez. MHP milletvekilleri Gaziantep'e bir şey veremedi.

AK Partide son günlerde il başkanı aday olacak mı olmayacak mı sorusu var. Yukarıdan işaret bekliyormuş olsun mu olmasın mı? Armut piş ağzıma düş. Olsa ne olur olmasa ne olur. Bir artı katar mı? Zannetmem.

AK Parti’de milletvekili adayı çok. Yeteri kadar enflasyon sorunumuz var aslında ama üstüne bir de aday enflasyonu yaşayacağız gibi. Yerelde siyaset hep aynıdır. Kişiler ve aileler genelde değişmez. Bilmem kimin oğlu, kimin kızı. Aynı tas aynı hamam. Milletvekili adayı aynı. Belediye başkanı adayı hatta çoğu zaman il ve ilçe başkanları bile aynıdır. Bu iktidar için geçerli olsa da muhalefette de durum böyledir. İl başkanlığı yaparlar, belediye başkanlığı yaparlar, milletvekilliği yaparlar, her türlü makamda bulunurlar, tekrar aday olurlar. Gençlere, başkalarına yer açayım diye düşünmezler. Hatta birçoğunu seçimden seçime görürsünüz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?