USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te deprem mezarlığında duygusal anlar

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki deprem mezarlığı, büyük felaketin yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğradı. Duygu dolu anların yaşandığı mezarlıkta, kabirlere Türk bayrağı bırakıldı.

Gaziantep'te deprem mezarlığında duygusal anlar
06-02-2024 12:47
06-02-2024 12:49
GAZİANTEP
Google News

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde anma etkinliklerinin ardından vatandaşlar mezarlık ziyareti gerçekleştirdi. Gaziantep'te depremin etkilediği ilçeler arasında yer alan İslahiye'de mezarlıklarda yoğunluk oluştu. Mezarların başucuna Türk bayrakları konuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırlarında, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Aileler mezarların başında dualar okudu, zaman zaman gözleri dolanlar birbirlerine teselli verdi. Birçok mezarın taşına tülbentlerin bağlandığı, fotoğrafların yer aldığı görüldü. Mezarlık ziyareti havadan da görüntülendi.

"Şoku atlatamadık"
Akrabalarının mezarı başında dua eden Mehmet Kıroğlu, “Ablamı, halamı, yeğenimi kaybettim. Allah kimseye böyle bir acı bir daha göstermesin. 6 Şubat Mahşer günü gibiydi. Bunu yaşayan bilir. Halen daha yıkıntılar olduğu için şoku atlatamadık. O günü hissediyoruz. Sık sık mezar ziyaretine geliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?