USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep savunmasını anlatan kitaplara 2 eser daha eklendi

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunda yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması için Fransız komutanların görüşlerinin de yer aldığı 2 kitap tanıtıldı.

Gaziantep savunmasını anlatan kitaplara 2 eser daha eklendi
20-12-2023 16:09
20-12-2023 16:15
GAZİANTEP
Google News

Şehitkamil Belediyesi tarafından iki Fransız komutanın kaleme aldığı ve aslından tekrar çevirisi yapılan "İki Fransız Komutanın Gözüyle Kuşatmadan Savunmaya Ayıntap Harbi" isimli kitap seti için Şehitkamil Sanat Merkezi'nde tanıtım programı düzenlendi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2009'da göreve gelmesiyle kültürel eserlerin kazandırılmasına önem verdiklerini anlattı.

Kitaplarda mümkün olduğu kadar akademik çalışmaları hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Fadıloğlu, farklı dillerde yazılan kaynakları da tarayıp tarafsız davranarak, sonraki nesillere sağlıklı bilgiler aktarmaya gayret ettiklerini kaydetti.

Bugüne kadar 38 eser kazandırdıklarını, bugün de 2 eserin daha tanıtımını yaptıkları dile getiren Fadıloğlu, Gaziantep'e Gazilik ünvanının verildiği 8 Şubat'ta 2 eserin daha tanıtımını yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı da kültürel faaliyetlerin önemine işaret etti.

Kitapların editörlüğünü yürüten Gaziantep Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Özpay ise kitabın içeriyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?