USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Elektrik ve Su

Gaziantep Protokolü’nün Çetintepe çıkarması “Çetintepe ile toprak suya doyacak”

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Göksu Nehri üzerinde inşa edilen Çetintepe Barajı, içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılamasının yanı sıra Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde yaklaşık 670 bin dekar araziyi de suyun bereketine kavuşturarak üç kentin tarımsal ekonomisinin de can damarı olacak.

Gaziantep Protokolü’nün  Çetintepe çıkarması  “Çetintepe ile toprak suya doyacak”
06-06-2021 14:41
Google News

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Ali Şahin, Mehmet Erdoğan, Ali Muhittin Taşdoğan, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve DSİ Bölge Müdürü Sadullah Seven'le birlikte yapım çalışmaları devam eden Çetintepe Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Adıyaman ve Gaziantep Protokolü, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinin tarımsal ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Çetintepe Barajında yürütülen çalışmalarla ilgili DSİ Bölge Müdürü Sadullah Güven'den bilgi aldı.

Yüzde 75'lik fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Çetintepe Baraj inşaatını inceleyen Adıyaman ve Gaziantep protokolü, DSİ yetkilileri ile birlikte baraj gövdesini ve derivasyon tünellerini gezerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

- Gaziantep Valisi Davut Gül; 800 milyon TL harcama yapıldı-

“Adıyaman sınırlarında yapımı devam eden Çetintepe barajını ziyaret ettik.
296 bin’i Araban ve Yavuzeli’nde olmak üzere toplam 550 Bin dekar alan sulu tarıma açılacak.
6.5 Milyar TL değerindeki projeye 800 milyon harcama yapıldı.
Gaziantep’in sulanan arazisi iki katına çıkacak” diyen Gaziantep Valisi Davut Gül, "Sürekli konuştuğumuz Çetintepe Barajında devam eden çalışmaları yerinde görmek üzere bugün buradayız. Bu proje bölgesel kalkınma açısından çok önem arz etmektedir. Allah hayırlı hizmetlere vesile kılsın inşallah. Bu projenin bu seviyelere gelmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"dedi.


-AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, "Ülkemiz ve bölgemiz için ehemmiyet arz eden ve yaklaşık 6. 5 Milyar TL'ye mal olacak Çetintepe Barajındayız. Bu ülke hepimizin. Bizler en güzel hizmeti vatandaşlarımıza nasıl kavuştururuzun hesabını yapıyoruz. İnşallah bu sene barajın dolgu alanı ve sulama kanalı bitiyor. İnşallah yakın bir zamanda bu barajın su tuttuğunu hep birlikte göreceğiz. Bu proje tamamlandığından Besni Keysun ve Kızılin Ovası ile Araban ve Yavuzeli Ovası hayat bulacaktır"dedi.

Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı; “ Su hayat yol medeniyettir.”

Adıyaman ve Gaziantep protokolünün bugün çok hayırlı bir iş için bir araya geldiğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "20 yıl önce yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. 'Su Hayat, Yol Medeniyettir'dedik. Bizim çalışma anlayışımızda 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' anlayışı vardır. Eşrefi mahlükat olarak doğan herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye için yola çıktık. Bu toprakların suyla buluşması öyle kolay değildi ama şimdi hamdolsun bu proje bu seviyelere kadar geldi. Bu bölgede toprağı, suyu, havayı ve insanı koruyarak yeni bir başarı hikayesini birlikte yazacağız. Gayret bizden Tevfik Allah'tan"dedi.

Projeyi başından beri çok önemseyen ve yapımını yakından takip eden AK Parti Gaziantep milletvekillerinin açıklamaları şöyle;

- Ahmet Uzer AK Parti Gaziantep Milletvekili: “670 dekar arazi sulanacak. Ekonomiye yıllık 250 milyon TL katkı sunacak.”

Gaziantep Valimiz Davut Gül, Adıyaman K.Maraş Gaziantep Milletvekillerimiz ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in de katılımı ile Çetintepe Barajı'nda incelemelerde bulunduk.
460 milyon metreküp  su depolama kapasitesine sahip baraj, Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Besni Keysun ve Besni Kızılin ovalarında toplam 670 dekar arazinin sulamasını sağlayacak olup ekonomiye yıllık 280 milyon TL katkı sağlayacak..
Bölge üreticilerimize hayırlı olsun.

- Mehmet Erdoğan Ak  Parti Gaziantep Milletvekili; “ Projenin toplam maliyeti 6.5 milyar TL.”

Gaziantep Valimiz Davut Gül, Milletvekillerimiz ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin  ve beraberimizde ki heyet ile, Gaziantep ve Bölgemiz için önem arz eden Çetintepe Barajı şantiyemizi ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledik, bilgi aldık. Bu hizmetlerle birlikte tarımsal ihracat ve üretimi arttırarak yine Türkiye'de öncü şehir olmaya devam edeceğiz. Gaziantep aşkıyla.
Gaziantep ve bölgemizi kapsayan Çetintepe, Harmancık, Çatboğazı ve Besni Barajları ile Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Besni Keysun ve Besni Kızılin ovalarında toplam 650 bin 102 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.
Projelerin toplam maliyeti 6.5 Milyar TL.
Ülke ekonomimize yıllık 250 Milyon TL katkı sağlayacak olan,
Bu projeler ile hem Gaziantep' imiz hemde bölge de sulu tarım ürünlerinin üretimi hız kazanacak.
Çetintepe Barajı’nın bitmesine çok az kaldı.
Çetintepe, Harmancık, Çatboğazı ve Besni Barajları ile ilgili Tarım Bakanlığı ve DSİ ile yaptığımız görüşmelerde; 2021 yılı ödeneği 20 milyon TL iken bu rakam revize edilerek 30 milyon TL”rsına çıkartılmıştır.

- Ali Şahin AK Parti Gaziantep milletvekili, TBMM idare Amiri;

Adıyaman ve Gaziantep’in mümbit topraklarını serin sularla buluşturacak olan Çetintepe Baraj çalışmalarımızı Gaziantep ve Adıyaman Valilerimiz, Milletvekillerimiz, Belediye başkanlarımız ve muhtarlarımızla birlikte yerinde inceledik.

- Muhittin Taşdoğan MHP Gaziantep Milletvekili;
Araban İlçemizde yapımı devam eden Çetintepe Barajı'nda Milletvekillerimiz, Gaziantep Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte incelemelerde bulunduk.
Bölgemize hayırlı olması temennisiyle.

Adıyaman ve Gaziantep protokolü daha sonra yaklaşık 670 bin dekar araziyi sulayacak Çetintepe Barajı inşaatı gövdesinde incelemelerde bulundu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?