USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşte 43 Kişiyi Öldüren Antep Canavarı !

Nazım Hikmet'le tanıştı. Tatar Ramazan’ın, Ezel’in Ramiz Dayısı’nın esin kaynağı oldu.

İşte 43 Kişiyi Öldüren Antep Canavarı !
18-10-2021 20:52
18-10-2021 20:57
GAZİANTEP
Google News

Kitabı Turhan Temuçin yazmış." Azrail’in öbür adı" başlığıyla.

38 ayrı cezaevinde, tam 48 yıl yatmış.Toplam 43 kişiyi öldürmüş. Yaraladıklarının sayısını bilen de yok 300 mü 500 mü?
Ama çoğunluğu , cezaevlerinde gerçekleşmiş bunların. Gardiyanlar ve cezaevi müdürleri çok çekmiş elinden. Cezaevinde uyuşturucu ve kumar içine bulaşanları temizlemiş.

Okuyunca şaşırıyorsunuz. Bir insanın bu kadar dayanma gücü olur mu diye. Olaylar nedeniyle kaç kez İçişleri Bakanı kendisini cezaevinde ziyaret etmiş.

Gaziantepli Abdullah Palaz'dan bahsediyorum. Dışarı çıktıktan sonra 48 gün yaşamamış bile.

Cezaevinde yattığı süreler içerisinde en çok saygı duyduğu kişi de Nazım Hikmet. Onun için bile eylem yapıyor.


Su veren adam Nazım Hikmet'ti

"Abdullah ve arkadaşları bu kez Bursa Cezaevine getirilir. Cezaevi müdürü, onları kanalizasyon çukuruna sokar. 8 saat kalırlar. Dışarı çıkarıldıklarında çoğu bayılır...

'Asker bozması kaputtan bir paltoyu omuzlarına atmış, saçları karmakarışık, gözleri çakmak çakmak, dev gibi bir adam demir parmaklıkların önüne geldi. Halimize baktı. Hiç ses çıkarmadan koşarak gitti. Elinde bir testi ve bardak ile geri geldi. Doldurup doldurup verdiği bardakla diğer arkadaşları da temizledim. Birer bardak su içtik. 'Sağ ol abi' dedim, o dev adama. Cebinden sigara paketi çıkarıp içinden üç tane kendine ayırdı, gerisini bize verdi. 'Geçmiş olsun ağalar' dedi. Arkasını dönüp gitti. O sırada bir mahkum geçiyordu.


-Şu giden adam kim?


-O mu? Şairdir, yazardır tarihçidir. Vatan hainidir. Nazım Hikmet!


-Ulan p...! Hiçirinizin k... sıkmadı su vermeye. O verdi, onun için mi vatan haini oldu. "

Cezaevi müdürüyle konuşup Nazım Hikmet ile aynı koğuşta kalmak istediğini söyledi. Müdür tek şartla kabul etti, kimseyi öldürmeyecekti. O da bu teklifi kabul etti ve aynı koğuşta kaldılar. Bu süre zarfında kimseyi öldürmedi Abdullah Palaz.

Ancak bir süre sonra Nazım Hikmet başka bir cezaevine gönderilince Abdullah Palaz yeniden olay çıkarmaya başladı. Başta cezaevi müdürü olmak üzere birçok kişiyi öldürdü. Bu olaylar sonra Sinop Cezaevi gönderildi.


Palaz Abdullah, Ankara'da hastanede ölüyor. Orada toprağa veriliyor. Ama ölümüne kimse inanmıyor. Cenazesi, gizlice Ankara’daki mezarlıktan çıkartarak Gaziantep'e getiriliyor. Onbinlerce kişinin katılımı ile defin işlemi gerçekleştiriliyor. Palaz Abdullah’ın ardından ağıtlar yakılıyor.

Yalnız bu işte bir tuhaflık var. Cenazeyi kimse görmüyor. Şimdi GASKİ Tesislerinden az ilerideki Tıknatan Köyü’nde bulunan mezarı, adak adanan bir yer haline gelmiş.

Deniliyor ki;

" Ankara’daki mezarlığa gömülen Abdullah Dayı değildi. O, daha fazla elini kana bulamamak için kendini ölü gibi gösterdi. Bir başka ölüyü kendi gibi göstererek, kendi yerine gömdürdü. Cenazesi Antep'e gelmeyince kimse inanmadı öldüğüne. Onun için, boş bir tabut mühürlü olarak Antep’e getirildi ve o boş tabut gömüldü. Köydeki mezar boştur. Ankara'daki mezarda da bir başkası gömülü"

Müthiş bir efsane "Antep canavarı" Abdullah Palaz buralarda..
Yiğit bir adama ancak böyle anılır ve de bilinir Türkiye'de...
Yargılandığı cinayet sayısı 19, gizli kalmış ya da yargıya düşmemiş ya da kanıt yokluğundan beraat ettiği cinayet sayısı 24. 4 kez idam cezası verildi. 740 yıl hapis cezası yedi. 38 ayrı cezaevinde 48 yıl yattı.

Kimine göre " namus bekçisi" kimine göre "şehir eşkiyası" kimine göre de " Antep Canavarı"
Ama kendisi," Bu canavar işini gazeteciler taktı bana" diyor.
Ama gerçek olan şu; yaşadığı sürece O, gerçekten" Azrail’in öbür adı" oldu.

Antep Canavarı Abdullah Dayı olarak namlanan Abdullah Palaz birçok karaktere de ilham kaynağı oldu. Türk sinemasının en önemli filmlerinden olan Tatar Ramazan’ın, Ezel’in Ramiz Dayısı’nın esin kaynağı oldu. Haksızlıklara gücüyle karşı çıkmıştı.

NOT:

Abdullah Dayı'nın GASKİ Tesisleri yanındaki Tıknatan Köyü'ndeki mezarına gittim. Yakınları ile görüştüm. Ancak kimse bilgi vermek istemedi.

HABER KAYNAĞI: Gaziantep haberler 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?