USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’in lezzet ustası Talat Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı

Gaziantep’in gastronomi alanındaki başarısında büyük pay sahibi olan ve dünyaca ünlü gastronomi uzmanlarının tanıdığı Talat Çağdaş, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle hayatını kaybetti.

Gaziantep’in lezzet ustası Talat Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı
09-01-2024 13:58
09-01-2024 14:04
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’in meşhur baklavacısı İmam Çağdaş’ın oğlu Haci İjlal Çağdaş’ın eşi, Rıdvan Çağdaş ve Ömer Çağdaş’ın ağabeyi, Burhan Çağdaş-Hülya Bilge-Eda Çağdaş-Şeyda Gürbüzer’in babaları, Fatih Bilge-Ahmet Gürbüzer’in kayınpederi olan Haci Talat Çağdaş’ın cenazesi, 09.01.2024 Salı günü öğle namazını müteakip Şireci Camii’nden kalkacak ve aile kabristanına defnedilecek.

İmam Çağdaş’ın tarihi:

İmam Çağdaş’ın tarihi 1887 yılında başlar. Halep’ten gelen Hacı Hüseyin Efendi (Çağdaş) Maarif’te bir dükkân açarak kentin 34. esnafı olur. Gaziantep Kalesi’nin yetersiz kaldığı bir dönemde çevrede birçok han inşa edilir ve Uzun Çarşı kentin merkezi haline gelir. Hacı Hüseyin Efendi de 1898 yılında Uzun Çarşı’ya yerleşir. Hacı Hüseyin Efendi’nin ardından işi devralan ve işletmeye adını veren İmam Usta, 1964 yılında vefat edene kadar lezzet ustası olarak nam salar. İmam Usta’nın sonrasında ise oğlu Talat Çağdaş bayrağı eline alır. Bugün ise asırlık aile şirketini, babası İmam Usta’nın titizliği ile Talat Çağdaş ve oğlu Burhan Çağdaş devam ettiriyor.

Gaziantep Mega Haber27 ailesi olarak merhum Talat Çağdaş'a Allah'tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine  baş sağlığı dileriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?