USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gaziantep ihracatında %48’lik rekor artış!

Yaşanan deprem felaketinin ardından mayıs ayıyla birlikte toparlanma sürecine giren Gaziantep ihracatı temmuz ayında %48’lik artışla yüzleri güldürdü. 1 milyar 47 milyon 466 bin dolarlık temmuz ayı ihracatıyla tüm zamanların en yüksek aylık ihracat değerine ulaşan Gaziantep’in 2023 Ocak- Temmuz dönemi ihracatı ise 5,6 milyar dolar oldu.

Gaziantep ihracatında %48’lik rekor artış!
03-08-2023 14:52
03-08-2023 14:57
GAZİANTEP
Google News
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Depremin ardından ihracatımızdaki ilk toparlanma sinyalini mayıs ayında almıştık. Haziran ayında ise bayram tatili nedeniyle yaşanan iş günü kaybının da etkisiyle ihracatımız beklediğimiz gibi olmadı. Fakat en güzel ihracat verilerini bu ay aldık. Temmuz ayında %48’lik rekor bir yükselişle ihracatta 1 milyar dolar bandını aştık ve tüm zamanların en yüksek aylık ihracat değerini kaydettik. Bu başarı yatırım yapan, üreten, istihdam yaratan cesur ihracatçı üyelerimiz, iş insanlarımız ve onların tüm çalışanlarına aittir.  Her birini yürekten kutluyorum.” dedi.
Finansmana erişim ve vize sorunlarının hala ihracatlarını olumsuz etkilemeye devam ettiğini de aktaran Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tüm ihracatçılarımız binbir zorluk içerisinde çalışmaya, üretmeye ve istihdam yaratmaya çaba sarf ediyor. Merkez Bankası'nın ihracat kredilerini sıkılaştırma kapsamı dışında tutması, reeskont kredi limitlerinin artırılması olumlu. Ancak artan maliyetler karşısında işletmelerimizin finansman ihtiyacı da artıyor, finansmana erişim ise her geçen gün daha da zorlaşıyor. Reel sektörün yatırım iştahını düşürüyor…    Tüm bunlara vize problemleri de eklenince rekabet gücümüz de zayıflıyor. Üyelerimizin rekabet gücünü azaltan bu ve benzeri pek çok konuyu hazırladığımız kapsamlı raporlar eşliğinde bakanlarımız da dâhil olmak üzere üst düzeyde dile getiriyoruz. Üyelerimizin, iş insanlarımızın elini rahatlatmak adına atılacak adımlardan büyük memnuniyet duyacağız.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?