USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GAZİANTEP CEZAEVİNDE 200 SURİYELİ MAHKUM BULUNUYOR

Gaziantep’te, işledikleri çeşitli suçlardan dolayı cezaevine konulan Suriyelilerin sayısı 200’ü aştı. E Tipi Cezaevi’nde Suriyelilerin kaldığı koğuş sayısı 6 oldu.

GAZİANTEP CEZAEVİNDE 200 SURİYELİ MAHKUM BULUNUYOR
22-06-2015 13:54
Google News
SUÇA KARIŞIYORLAR

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e göç eden yaklaşık 400 bin Suriyeli, sosyal tahribatlara neden olmayı sürdürüyorlar. Savaş mağduru olmaları nedeniyle Gaziantep’e tutunmaya çalışan geçici koruma rejimi altındaki Suriyelilerden bazıları, alınan tüm önlemlere rağmen suça karışıyorlar.

HIRSIZLIK VE YAĞMA BAŞI ÇEKİYOR

Bu kapsamda, Gaziantep E Tipi Cezaevi’nde kalan yetişkin, kadın ve çocukların sayısının 200’e ulaştığı Suriyeli sayısının 200’ü bulduğu ve konuldukları koğuş sayısının 6’ya ulaştığı ifade ediliyor. Suriyelilerin işledikleri suçların başını hırsızlık, yağma, fuhuş ve basit yaralama gibi asayiş olayları çekiyor.

KENT KONSEYİ OLACAKLARI HABER VERMİŞTİ

Kent Konseyi, geçtiğimiz aylarda, kamuoyuna açıkladığı raporda, Suriyelilerin neden olabileceği sorunlara dikkat çekerek, şu tespitleri yapmıştı:

“Türkiye, Nisan 2011 tarihinde, yaklaşık 252 kişilik ilk grubun giriş yapmasından itibaren, yüz binlerce misafire kapılarını açmış ve bugün 1 milyon 600 binden fazla Suriyeli ülkemize sığınmış durumdadır. Bu durumdan en çok etkilenen kentlerin başında Gaziantep gelmektedir. Gaziantep’te bulunan kayıtlı misafir sayısı yaklaşık 314 bin 917 kişidir ve bu sayının büyük bir bölümü (yaklaşık 240.000 kişi) kent merkezinde bulunmaktadır. Ayrıca kayıtlı bulunmayan Suriyeli misafirlerle birlikte bu sayının daha da fazla olduğu tahmin edilmektedir.

Bu kadar kısa bir zamanda bu denli bir nüfus artışının, dünyanın en gelişmiş kentlerinde dahi sosyal, çevresel, ekonomik, eğitim, altyapı, sağlık vb. konularda çok büyük sorunlara neden olabileceği çok açıktır.”

Güncel Gazetesi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?