USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

GAÜN Hastanesi’nde Dünya Obezite Günü etkinliği

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde ‘Dünya Obezite Günü’ farkındalık etkinliği düzenlendi. Obeziteye yönelik farkındalığı arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Dünya Obezite Günü’nde düzenlenen eğitim Hastane Obezite Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GAÜN Hastanesi’nde Dünya Obezite Günü etkinliği
05-03-2024 12:20
05-03-2024 12:22
GAZİANTEP
Google News

Etkinliğe GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, Obezite Merkezi’nin Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Suzan Tabur, hastane idaresi, hastane çalışanları ve obezite merkezi bünyesinde tedavi gören hastalar katıldı.
Etkinlikte konuşan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Obezite Merkezi’nin Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Suzan Tabur, “Obezite günümüzün en önemli sağlık problemlerinden biridir. ‘4 Mart Dünya Obezite Günü’nde bu konuya toplumsal farkındalık oluşturulması hedeflenmiştir. Obezite Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi’ şeklinde tanımlanmaktadır. Obezite; diyabet, insüllin direnci, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kolesterol bozuklukları, uyku-apne sendromu, reflü, safra kesesi hastalıkları, karaciğer yağlanması, infertilite ve bazı kanser türleriyle ilişkilendirilmiştir. Günümüzde önlenebilir ölümlerin sigaradan sonra gelen ikinci ölüm nedenidir; her yıl 4 milyondan fazla insanın ölümüne neden olduğu tahmin edilmektedir. Obezite genellikle dengesiz beslenme ile yüksek kalori alımına bağlı olarak gelişmektedir. Obezitenin tedavisindeki temel yaklaşım; kişilere sağlıklı beslenme prensiplerinin benimsetilmesi ve günlük fiziksel aktivitenin artırılmasından geçmektedir” dedi.
Prof. Dr. Suzan Tabur sözlerine, “Hastanemiz bünyesinde 4 Mart 2022 tarihinden itibaren ‘Obezite Merkezi’ hizmet vermeye başlamıştır. Merkezimizde, hastalar birçok birim tarafından multidisipliner bir şekilde değerlendirilmekte, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapisten oluşan bir ekip tarafından hazırlanan kişiye özel bir program eşliğinde takip edilmektedir. Merkezimizin temel hedefleri, obezite hastalarımıza sağlıklı olarak kilo verdirmek ve bunun da devamlılığını sağlayabilmek, tetkikleri sırasında belirlediğimiz metabolik problemleri, sağlık problemlerini tanımlamak ve bunların tedavisini sağlayarak ileriye dönük obezitenin yol açabileceği hastalıkların önüne geçebilmektir” diye konuştu.
Dünya Obezite Günü’nde düzenlenen etkinlikte katılımcılara sağlıklı ikramlıklar dağıtılarak obezite ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?