USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray teknik direktörü kim olacak? Fatih Terim’den sonra 4 isim gündemde…

Galatasaray’da Fatih Terim’le yol ayrımına gidildi. Tecrübeli antrenörün vedasından sonra 4 isim üzerinde çalışmalar başladı. Bir dönem Manchester City’de Pep Guardiola’nın yardımcılığını üstlenen Domenec Torrent, Roger Schmidt, Okan Buruk ve Bülent Kork

Galatasaray teknik direktörü kim olacak? Fatih Terim’den sonra 4 isim gündemde…
10-01-2022 16:42
Google News

Sezonu Fatih Terim’le açan Galatasaray, ikinci devrede tecrübeli antrenörle yolları ayırdı. Mevcut Başkan Burak Elmas ile Fatih Terim’in ortak projesi “Gençlik Aşısı” da olumlu şekilde sonuçlandırılamadı. NEF Stadyumu’ndaki toplantı 15 dakika ile sınırlı kalırken, Terim ayrılık isteğini yönetime iletti. Yönetim de bu talebi olumlu karşıladı. Giresunspor maçından sonraki bu ayrılık camiada büyük etki yaratırken, yeni adaylar üzerinde çalışmalar başladı. Bir dönem Galatasaray’ı çalıştıran Bülent Korkmaz; sarı kırmızılı ekibin eski oyuncusu Okan Buruk, Alman futbol insanı Roger Schmidt ve Domenec Torrent gündeme alındı. Pep Guardiola’nın eski yardımcısı Torrent’in konuşulması taraftarı heyecanlandırdı. Ayrıca, spor basınında konuşulan isimler arasında Şenol Güneş gibi tecrübeli hocalar da yer alıyor. İşte, Galatasaray teknik direktörlüğü ile anılan adaylar…

Galatasaray’ın Yeni Teknik Direktörü Kim Olacak?

Fatih Terim’in beklenmedik vedasından sonra teknik direktörlük adaylığı için Domenec Torrent, Bülent Korkmaz, Okan Buruk ve Roger Schmidt’in isimleri anılıyor. Adaylar arasında sadece Schmidt (PSV Eindhoven) takım çalıştırırken, diğer 3 isim boşta. Ayrıca, Şenol Güneş gibi teknik direktörlük alanında isim yapmış tecrübeli isimler de takım arayışlarını sürdürüyor. Mücadelesini Avrupa Ligi’nde de sürdüren Galatasaray’ın önümüzdeki günlerde bir isimle anlaşması gündemde.

Domenec Torrent kimdir?

Galatasaray yönetiminin aday listesindeki ilk isim Domenec Torrent. 14 Temmuz 1962’de İspanya’da dünyaya gelen Torrent, 59 yaşındadır. Futbola, CF Palafgurell’de teknik direktör olarak başlayan tecrübeli isim, Palamos ve Girona’daki deneyimlerinin ardından uzun süre Pep Guardiola’nın yardımcılığını üstlendi.

Domenec Torrent

Dünya futbolunun yakından tanıdığı Guardiola ile Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City’de çalışan Torrent, en son Brezilya’nın en güçlü ekiplerinden Flamengo’yu çalıştırdı. Kasım 2020’de buradaki görevinden ayrılan futbol insanı, 26 maçta 1,92 maç başı puan ortalaması yakalamasına karşın beklentilerin altında kaldı. Domenec Torrent’in adı, Terim’in ayrılığından sonra Galatasaray’la anılıyor.

Bülent Korkmaz kimdir?

Bülent Korkmaz, 24 Kasım 1968’de Malatya’da dünyaya gelmiştir. 53 yaşındadır. Futbola Galatasaray altyapısında başlayıp, yine aynı camiada emekli olmuştur. 2005 yılındaki emekliliğinin ardından çeşitli kulüplerde yardımcı antrenörlük ve teknik direktörlük yapmıştır. Galatasaray’ın 1996-2000 yıllarındaki başarılarında büyük pay sahibi olan futbol insanı, 2002 Dünya Kupası’nda da A Milli Futbol Takımı’nın yıldızlarındandı.

Bülent Korkmaz

Profesyonel futbol yaşantısını noktaladıktan sonra bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran Korkmaz, beklentilerin altında kalınca takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Antrenörlük kariyeri boyunca Gençlerbirliği, Bursaspor, Galatasaray; FK Baku, Kayseri Erciyesspor, İBBSK, Mersin İdman Yurdu, Antalyaspor, Karabük ve Konyaspor gibi ekiplerde görev aldı. Son olarak, Aytemiz Alanyaspor’u çalıştıran antrenör, buradaki görevinden de 30 Aralık 2021’de ayrıldı. Korkmaz, mevcut Galatasaray yönetiminin aday listesinde yer alıyor.

Roger Schmidt kimdir?

Galatasaray’ın Fatih Terim’in yerine düşündüğü teknik direktörler arasında en kariyerli isimlerden biri de Roger Schmidt. 13 Mart 1967’de Almanya’nın Kierspe kentinde dünyaya gelen Schmidt, Eredivisie’nin güçlü takımlarından PSV Eindhoven’ı çalıştırıyor.

Roger Schmidt

Sezon başında Galatasaray’ı UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde mağlup eden antrenör, Hollanda’daki görevini sürdürüyor. Kariyeri boyunca Münster; Paderborn, Salzburg, Leverkusen ve Beijing Guoan gibi takımları çalıştıran antrenör, son 2 sezondur PSV Eindhoven’da. 30 Haziran’da kontratı sona erecek olan hoca takımıyla yeni anlaşma yapmazken, 78 maçta 2,13 maç başı puan ortalamasına ulaştı.

Okan Buruk kimdir?

Tıpkı Bülent Korkmaz gibi Galatasaray çıkışlı olup Fatih Terim’in koltuğuna aday gösterilen isimlerden biri de Okan Buruk. 19 Ekim 1973’te İstanbul’da dünyaya gelen Buruk, futbola Galatasaray altyapısında başladı. 11 yıl süreyle sarı kırmızılı formayı terlettikten sonra 2001’de bedelsiz olarak Inter’e transfer oldu. Inter’de 3 sezon geçiren futbol insanı, Türkiye’ye dönüşte Beşiktaş’la anlaşma sağladı. Sonraki süreçte Galatasaray ve İBBSK’da oynadı ve futbol hayatını burada noktaladı. 2010’da emekliye ayrıldıktan sonra çeşitli takımlarda antrenörlük yapan Okan Buruk’un çalıştırdığı takımlar şu şekilde:

Türkiye: Yardımcı antrenör (2011-13)

Elazığspor: Teknik direktör (2013-14)

Gaziantepspor: Teknik direktör (2014-15)

Sivasspor: Teknik direktör (2015-16)

Göztepe: Teknik direktör (2016-17)

Akhisar Belediye Spor: Teknik direktör (2017-18)

Çaykur Rizespor: Teknik direktör (2018-19)

Başakşehir: Teknik direktör (2019-21)

Okan Buruk

Başakşehir’i 2019-20 sezonunda şampiyonluğa ulaştıran Okan Buruk, 2020-21 sezonundaki art arda gelen mağlubiyetlerden sonra takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Piston futbolu kavramını Türkiye’ye tanıtan genç antrenör, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü olabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?