USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaib’den E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı Düzenleniyor

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) E-İhracat Sekreteryası iş birliği ile 25 Eylül 2023 pazartesi günü GAİB Hizmet Binasında E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecek.

Gaib’den E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı Düzenleniyor
22-09-2023 13:53
22-09-2023 13:59
GAZİANTEP
Google News

Ticaret hacmi her geçen gün katlanarak artan E-Ticaret ve E-İhracat, gerek tekil gerek tüzel kişiler tarafından giderek rağbet gören bir ticaret yöntemi oluyor. E-Ticaret; esnekliği, geniş kitlelere ulaşma imkânı sunması ve birçok yönden maliyetleri ortadan kaldırmasıyla öne çıkmasının yanı sıra yazılım ve bilgi teknolojilerinde katma değerli çıktılar sağlama potansiyeliyle de dikkat çekiyor. Bu duruma kayıtsız kalmayan Ticaret Bakanlığı yetkilileri yazılım şirketleri, E-Ticaret işletmeleri, KOBİ’leri ve E-Ticaret’in sunduğu imkanlardan yararlanma potansiyeli olan sektörleri bu alanda Bakanlığın sağladığı destek ve teşvikler konusunda bilgilendirmek üzere harekete geçti. Geçtiğimiz yıl Ticaret Bakanlığı tarafından ortaya konan “5986 Sayılı E-İhracat Destekleri Hakkında Karar”ın arkasından Ticaret Bakanlığı sahada birçok bilgilendirme faaliyetleri yapıyor.

GAİB Koordinatör Başkanı Sn. A. Fikret Kileci’nin açılış konuşmasıyla başlayacak olan etkinlikte Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Dairesi Başkanı Sn. Hasan Önal’ın “E-İhracat Politikaları ve Devlet Destekleri” konulu sunumuyla devam edecek. E-Ticaret alanında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerin yöneticileri ile dijital dönüşüm uzmanlarının konuşma ve sunumlarının ardından etkinlik Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Muafiyetler Dairesi Başkanı Sn. Deniz Okan Savaş’ın “E-İhracatta Beyan ve Gümrükleme İşlemleri” konulu sunumu ile devam edecek.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında düzenlenecek etkinlik hâlihazırda e-ihracat gerçekleştiren veya e-ihracat yapma potansiyeli olan firmalara yönelik olacak. 25 Eylül Pazartesi günü sabah saat 08:45’te başlayıp akşam 17:30’a kadar devam edecek olan etkinlik uzman isimlerce gerçekleştirilen E-Ticaret destek ve teşvikleri, doğru pazar yeri seçimi, yurt dışında şirket kurulumu ve banka hesabı açılması, E-İhracatta lojistik gibi sunumları kapsayacak.

Birçok sektörü yakından ilgilendiren etkinlik için düşüncelerini ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Sn. A. Fikret Kileci “E-Ticaret ve E-İhracat günümüz itibariyle birçok sektör ve ticari oluşum için bir alternatif bir seçenek olmaktan çıkıp zorunluluk halini almıştır. Bu noktada Ticaret Bakanlığımızın E-Ticaret ve E-İhracat alanında ortaya koyduğu vizyon çok önemlidir. Bakanlığımız şehir şehir dolaşarak bu alanda sunulan hizmetler ile sağladığı teşvik ve destekleri anlatarak sektörde E-Ticaretin ve E-İhracatın bilinirliğini artırıyor. 25 Eylül tarihinde gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte de herkese fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Ben de bu doğrultuda bilişim, yazılım, E-Ticaret firmalarına ve bu alana yönelmek isteyen herkese etkinliğimize katılma çağrısı yapıyor ve başarılar diliyorum.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?