USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

G7 ülkeleri temsilcileri Ukrayna'nın ekonomik durumunu görüştü

G7 ülkeleri temsilcileri, Ukrayna'nın ekonomisi ve finansman ihtiyaçlarını görüşmek üzere bir araya geldi.

G7 ülkeleri temsilcileri Ukrayna'nın ekonomik durumunu görüştü
26-01-2023 19:02
Google News
New York

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Ekonomiden Sorumlu Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Pyle'nin, aralarında Ukrayna hükümetinden, uluslararası finans kuruluşlarından temsilcilerin olduğu G7 ülkeleri tarafından oluşturulan Ukrayna'ya Barış Koordinasyonu Platformu İdari Komitesi'nin açılış toplantısına katıldığı bildirildi.

Temsilcilerin, Ukrayna'ya acil finansman ihtiyacının yanı sıra ülkenin gelecekteki ekonomik iyileşme ve yeniden inşa çabalarının koordinasyonunu masaya yatırdıkları belirtilen açıklamada, bu kapsamdaki ihtiyaçları belirlemek için ilgili Ukrayna makamlarıyla ortak çalışma taahhüttü verildiği kaydedildi.

Açıklamada, Ukrayna ekonomisini istikrara kavuşturmak ve sürdürülebilir bir toparlanmanın sağlanması için gerekli desteğin sağlanacağı vurgulanırken, Ukrayna hükümetinin ekonomik reform gündemi de takdir edildi.

Pyle'nin Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Maliye Bakanı Sergey Marçenko, Avrupa Komisyonu yetkilisi Gert Jan Koopman ve Japonya'ya katkılarından ötürü teşekkür ettiği kaydedilen açıklamada, bir sonraki toplantının mart ayında gerçekleştirileceği duyuruldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?