USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

'Filenin Sultanları: Sebat' belgeselinin galası yapıldı

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'nın olimpiyatlara uzanan muvaffakiyet yolculuğu ve anabolizma etmiş olduğu değerleri özetleyen ‘Filenin Sultanları: Sebat' belgeselinin galası yapıldı.

'Filenin Sultanları: Sebat' belgeselinin galası yapıldı
24-09-2021 14:12
Google News

AXA Sigorta ve Türkiye Voleybol Federasyonu'nun baş başa hazırladığı 'Filenin Sultanları: Sebat' belgeselinin galası 23 Eylül Perşembe akşamı gerçekleştirildi. Galaya AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'ndan Eda Erdem, Naz Aydemir Akyol, Hande Baladın, Simge Aköz ve Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti katıldı.

Fatih Karaca'nın yönetmenliğini üstlendiği belgesel, ‘Filenin Sultanları' şekilde aşina Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'nın 2019 Avrupa Şampiyonası'ndan günümüze denli uzanan muvaffakiyet öyküsünü anlatıyor. Belgeselde Milli ekipman oyuncuları, uygulayım grup ve Federasyon yetkililerinin görüşlerine ve önceki çevrim maçlardan coşku donör görüntülere de arazi veriliyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ galada meydana getirdiği açıklamada, "Çok gururluyuz. Voleybolun geldiği bu noktadaki başarısını görüyoruz. Bu vesileyle de geldiğimiz bu noktada elleme ortak kere aldığımızı düşünüyorum. Burada olmaktan ötürü bahtiyar olduğumu anlatım geçirmek istiyorum" dedi.

AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken ise şu halde konuştu: "Bugün baş döndürücü ateşli ve mutluyuz. Türkiye Voleybol Federasyonu'nun tahminî 5 sene devam eden ehemmiyetli strüktürel dönüşümünün ve muvaffakiyet hikayesinin ortamında edinmek baş döndürücü alım çalım verici. Belgeselin ismi 'Sebat', bu kelimeyi pes etmeyen manası taşımış olduğu düşüncesince görmek istedik. Şirket şekilde adamlık yerine kıymetli olanı arkalamak bizim ehemmiyetli ortak amacımız. Sadece sporda değil; global ısınma, hava değişikliği ve esenlik dalında baş döndürücü ehemmiyetli adımlar atıyoruz. Bu dinç hanımlar bizlere sabah yeli verdi, Türk toplumuna da sabah yeli veriyor. Gelecekte iz bırakacağına inandığımız belgesel oldu. Bu belgeselin hacısı hocası kabilinden beğenileceğine eminim".

Belgeselin yönetmeni Fatih Karaca ise, "Uzun zamandır üstünde çalıştığımız projenin galasını yaptık. Filenin Sultanları ülkenin yüzü sıcak ve doyurmak spor takımlarından ortak tanesidir. Bunun öyküsünü anlattığımız 'Sebat' belgeselinin üstünde levent boylu süredir çalışıyoruz. Bu belgeselde Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'nın başarısını seyircilerle buluşturduk. Tüm sporcularımızın ehemmiyetli hikayeleri bulunuyor" açıklamalarında bulundu.

Galaya mevrut Milli Kadın Voleybolcu Eda Erdem Dündar da, "Bu belgeselin tahminî üç senedir çekimleri sürüyordu. 2019 yılıyla bu arada başladık. 2020 senesinde küçük ortak açıklık verdik fakat belgeselde 2021 yazından da sahneler olacak. Bizim dobra anılarımıza şahit olacaksınız. mühim maçlardan ciddi anlarda yaşadığımız duyguları söylemeye çalıştık. Bizleri henüz yakından aşina çekmek talip insanoğlu düşüncesince dobra ortak mazruf bulunduğunu düşünüyorum" dedi.

Milli Kadın Voleybolcu Naz Aydemir Akyol ise, "Biz sporcular şekilde esasi başarıları sahada elde ederiz fakat neler başardığımızı ayırt etmemizi sağlayıcı hakeza dobra jestler oluyor. Bu sebepten sportmen şekilde tüylerim çalı çaltı ve dobra başarılara imza attıkça hem sponsorların bizlere bulunan merakı artıyor bununla müşterek hakeza dobra içerikler oluşuyor. Umuyorum ki Türk voleybolcuları avrat eş ayırt etmeden söylüyorum baş döndürücü henüz levent boylu seneler toy jenerasyonlarla hakeza dobra belgesellere mazruf oluşturacak başarılara imza atacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Kadın Voleybolcu Hande Baladın, "Yaşadığımız dobra anıları gene anımsamak baş döndürücü keyifliydi. Belgeseli seyrederken duygulandım diyebilirim. Gözlerimiz meşbu ortak halde Simge'yle birbirimize baktık. O anları gene hatırladık baş döndürücü dobra ortak belgesel olmuş. Bizim düşüncesince gün yazdılar diyorlar fakat bu gün yazılırken bu belgesel ile temel adımızı tarihe geçirenlere buradan teşekkürlerimizi sunarım" niteleyerek konuştu.

Milli Kadın Voleybolcu Simge Aköz, "Belgesel kendimizi kıymetli hissettirdi. Biz ilk önce her insanın delil bulunmadığı levent boylu yollardan geçerek bu başarıları elde ediyoruz. Son zamanlarda de bizlere bulunan talebin artmasıyla esasta hayatlarımıza da az buçuk henüz bilge oluyorsunuz. Verdiğimiz emeğin karşılığını alabilmek hakkıyla bizlere baş döndürücü alım çalım veriyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?