USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FETÖ’cü avukatların Gaziantep il sorumlusu çatıda yakalandı!

FETÖ’cü avukatların Gaziantep il sorumlusu çatıda yakalandı!
17-11-2016 09:27
Google News
Gaziantep’te FETÖ soruşturması kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.


Gaziantep’te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullandıkları tespit edilen 9 avukat ile bir öğretmen gözaltına alındı. Avukatların Gaziantep il sorumlusu, babasının Gaziantep’teki ikametinde evin çatısında saklanmış vaziyette yakalandı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada haklarında yakalama kararı bulunan E.A., G.Y., Ö.K., A.Ö.,, Ö.F.T., A.D., A.Ö., A.T., Ö.U.S., Y.Ş. isimli şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Gaziantep Valiliği, operasyona ilişkin şu açıklamayı yayınladı:

"15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs suçlarından, ilimizde Cumhuriyet Başsasavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar devam etmektedir.

Bu kapsamda, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Gaziantep Avukatlar yapılanmasına yönelik KOM Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda;  Gaziantep Barosu avukatlarından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları, örgütün faaliyetlerini yürüttükleri ve terör örgütü ile iltisaklı oldukları tespit edilenler ve avukatların il sorumlusu olan öğretmene yönelik 17.11.2016 tarihinde (bugün) ilimizde ve Konya ilinde operasyon düzenlenmiştir. 

Yapılan operasyonda, öğretmen olan Gaziantep il sorumlusu ve 9 avukatla birlikte toplam 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmışlardır. 

 Avukatların Gaziantep il sorumlusu babasının Gaziantep’teki ikametinde evin çatısında saklanmış vaziyette yakalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Fotoğraf: Arşiv
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?