USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FETÖ operasyonunun Gaziantep ayağında yakalanan itirafçıdan şoke eden bilgiler!

FETÖ operasyonunun Gaziantep ayağında yakalanan itirafçı, FETÖ’nün haberleşme yöntemleriyle ilgili önemli bilgiler verdi.

FETÖ operasyonunun Gaziantep ayağında yakalanan itirafçıdan şoke eden bilgiler!
26-06-2017 18:15
Google News
Geçtiğimiz Nisan ayında Gaziantep’te yakalanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden itirafçı, FETÖ’nün haberleşme yöntemleriyle ilgili önemli bilgiler verdi.

"ASKERİN YANINDA OLUN, DESTEK OLUN"

İtirafçı, Tango görünümlü programın örgüt mensupları arasında ByLock’tan daha çok ve etkili kullanıldığını öne sürerek, 15 Temmuz 2016’da "Emin" kod isimli kişiden, telefonuna söz konusu uygulama aracılığıyla saat 23.00 sıralarında "Askerin yanında olun, destek olun." şeklinde, kısa bir süre sonra ise "Bu darbeyle bizim herhangi bir bağlantımız yok" şeklinde mesajlar gönderildiği iddiasında bulundu. 

"AKŞAM ÜZERİ DARBE OLACAK"

FETÖ’nün darbeden önce de üyelerine mesaj gönderdiğini iddia eden itirafçı, "Cengiz isimli polis memuruna Tango uygulamasından gönderilen mesajda, ’Akşam üzeri darbe olacak, görevde olmayan, izinde olan polis memurları görev yerlerine dönüp, askeri birliklere destek olsun, karşı olmasınlar. Askerin kesin vur emri var’ yazılıymış" ifadelerini kullandı.

"TELEFONU ELİNE ALAN TANGO PROGRAMI SANIR"

Eylül 2015’ten itibaren ByLock uygulamasının kullanılmamaya başlandığını ifade eden itirafçı şunları söyledi:

"Son zamanlarda, ’Artık ByLock çok yaygınlaştı, güvenilir değil. Bu sebeple başka bir program kullanılacak.’ denerek A.G’nin yönlendirmesiyle telefonlara Eagle yüklendi. Çok kısa bir süre kullanıldıktan sonra Tango isimli programa geçildi. Bu program bilindik Tango programı değildir. Play Store ya da Apple Store’dan indirilemez. Ancak ’bluetooth’ aracılığıyla başka telefonlara yüklenebilir. Örgüt mensuplarının kullandığı bu program normal Tango programıyla aynı görünüme sahiptir. Telefonu eline alan birisi Tango programı sanır. Bu programı benimle gözaltına alınan ve teşhis ettiğim ’Harun’ kod isimli kişi yüklemişti."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?