USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

FETÖ firarileri, Kanada'da faaliyetlerini artırıyor

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da darbe girişiminde bulunan ve 253 vatandaşı şehit eden FETÖ'nün Amerika kıtasında ABD'den sonra en büyük yapılanmasının olduğu ülke Kanada, darbe girişiminden sonra birçok firari örgüt üyesinin sığınağı haline geldi.

FETÖ firarileri, Kanada'da faaliyetlerini artırıyor
31-07-2023 13:09
Google News
New York

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da darbe girişiminde bulunan ve 253 vatandaşı şehit eden Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı çok sayıda vakıf, dernek ve birliğin faaliyetlerini sürdürdüğü Kanada'ya yeni gelen örgüt üyeleri için kurulan CenterCanada (MerkezKanada) son zamanlarda öne çıkıyor.

FETÖ firarisi Osman Özsoy Toronto’da görüntülendi

Ülkeye gelen FETÖ üyeleri arasında ismi Türkiye'nin terör listesinde bulunan şahıslar olmasına rağmen Kanada yönetimi, Ankara'nın iade taleplerine olumlu dönüş yapmıyor.

Kanada'ya yeni gelen FETÖ üyeleri için özel dernek kuruldu

Anadolu Mirası Federasyonu (Anatolian Heritage Federation) çatısı altında yer alan MerkezKanada (CenterCanada), ülkede en fazla öne çıkan kuruluşlardan biri.

MerkezKanada'nın internet sitesinde, “MerkezKanada Yeni Gelenler Hizmetleri Topluluğu” şeklinde açılımı yapılan dernek için “pek çok şeydir ancak en önemlisi, her yeni gelen kişinin Kanada'ya geldiğinde zenginleştirilmiş, kapsayıcı ve yenilikçi topluluklara doğru taşıdığı umuttur.” şeklinde ifade yer alıyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’den kaçan FETÖ mensupları için kurulduğu belirtilen derneğin internet sitesinde, “Yeni gelenlerin, Kanada'daki yeni hayatlarına olabildiğince kolay bir şekilde başlayabilmeleri için en güncel bilgi kaynağı, çok dilli bir internet sitesi ve profesyonel ihtiyaçlarından günlük ihtiyaçlarına kadar uzanan hizmetler sağlayarak yardımcı oluyoruz.” deniliyor.

Yeni gelenlerden site üzerinden form doldurarak başvuru yapmaları istenerek, "yardım" başlığı altında "ev arama, eğitim, gıda ve elbise ihtiyacı, iş bulma, sağlık, belge yardımı ile diyalog ve entegrasyon" maddeleri yer alıyor.

Sitede paylaşılan etkinliklerde, diyalog toplantıları, sohbetler, doğa yürüyüşleri, kitap okuma seansları ve çevrim içi kurslar gibi başlıklar da bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?