USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eyyam-ı Bahur gidiyor! Yeni sıcak hava dalgası geliyor

Eyyam-u bahur ile kavrulurken, bir sıcak hava dalgası da Afrika’dan geliyor. Hafta sonunda tüm yurdu etkisi altına alacak olan Afrika sıcaklarıyla birlikte hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4-8 derece üzerine çıkacak.

Eyyam-ı Bahur gidiyor! Yeni sıcak hava dalgası geliyor
04-08-2023 10:38
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının Türkiye’yi etkileyeceğini ve sıcaklıkların haftasonu iç bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Macit, şunları söyledi: “Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası ile sıcaklıklar iç bölgelerde 4 ila 8 derece, Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredecek. Akdeniz bölgesinin kıyı kesiminde yüksek nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların daha da fazla olacağını tahmin ediyoruz.

3 GÜN SÜRECEK

İstanbul’da bugün hava sıcaklığı 35 derece, hafta sonu ise 33-34 derece civarında olacak. Ankara’da bugün 34 derece ancak pazar günü 39 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz. İzmir’de bugün ve cumartesi hava sıcaklığı 36 derece.

Edirne bugün 40 derece olacak. Tekirdağ bugün 34 derece. Diyarbakır’da bugün hava 41 derece ancak pazartesi günü 43-44 dereceye kadar yükselecek. Antalya bugün 33 derece ama hissedilen sıcaklık nem nedeniyle 40 derece olacak.

Bugün havanın en sıcak olduğu iller ise 41 derece ile Diyarbakır ve Batman. En düşük sıcaklık ise 28 ile Van olacak.”

HAFTA BAŞI SERİNLİYORUZ

Hafta başından sonra kuzeybatı kesimlerde sıcaklıkların azalacağını ve mevsim normallerine dönüleceğini tahmin ediyoruz. Örneğin İstanbul’da salı günü hava 30 derece, Edirne’de 28, Tekirdağ 30 dereceye gerileyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?