USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ev sahibi-kiracı kavgaları büyüyor! Acil çözüm bulunmalı

Konutlar kiralarında yaşanan fahiş artışlar sonrası ev sahibi-kiracı kavgaları son bulmak bilmiyor. Türkiye'de son günlerde kira zammı nedeniyle yaşanan olaylarda ölümler ve yaralanmalar yaşandı.

Ev sahibi-kiracı kavgaları büyüyor! Acil çözüm bulunmalı
20-07-2023 17:38
Google News

   HABER7

Son dönemde ekonomide yaşanan olumsuzluklar ve birçok kalemde yaşanan yüksek fiyat artışları sonrası konut kiralarında da fahiş artışlar yaşandı. Yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından konuyla ilgili şikayetler giderek artınca devlet ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarına 'dur' demek için bir takım girişimlerde bulundu.

YÜZDE 25 ZAM SINIRLAMASI SORUNLARI ÇÖZMEDİ

Adalet Bakanlığı, ev sahipleri için zam sınırlamasını 25 ile sınırlayan düzenlemeyi 1 Temmuz 2024'e kadar uzattı. Ancak yapılan bu düzenleme ülkedeki ev sahibi-kiracı sorunlarına sonlandıramadı. Yüzde 25 sınırını düşük bulan ev sahipleri, daha yüksek zamlar yapmak veya kiracılarını evden çıkarmak isteyince büyük problemler yaşamaya başladı.

ÖLÜMLER, YARALANMALAR...

Bu problemler son günlerde Türkiye'nin hemen hemen her kentinde yaşanır hale geldi. Ev sahipleriyle yaşadığı problemlerin ardından meydana gelen kavgalarda ölüm haberleri ve yaralanmalar yaşandı. Vatandaşlar, yaşanan olayların ardından devletten daha belirgin, daha bağlayıcı adımlar bekler hale geldi. 

Devletin acilen çözüm bulması gereken konular arasında ilk sıraya yükselen ev sahibi-kiracı problemlerinde son günlerde ülkemizde şu olaylar yaşandı...

EV SAHİBİ KİRACISINI ÖLDÜRDÜ

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinin Barbaros Hayrettinpaşa Mahallesi’ndeki 15 yıllık kiracısı Hüseyin Asar’ı telefonla arayan E.D.Ö, kirada artış istedi. Kiracının zam teklifini kabul etmemesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı.

Telefon görüşmesinin ardından kiracının oturduğu eve gelen E.D.Ö, çocuklarını spor salonuna götürmek için kapının önünde bekleyen Asar’a tabancayla ateş ederek öldürdü. 

EV SAHİBİ GECE YARISI KİRACISININ EVİNİ BASTI

Beylikdüzü'nde bir ev sahibi gece yarısı kiracısının evini basarak "Oğlum geliyor, evden çıkın" diyerek tehditler savurdu. O anlara cep telefonu ile kayda alan kiracı Merve Çelik, "Şikayetçi oldum. Kardeşim mahkemeye gitti. Davacı olacağız. Can güvenliğimiz yok. Sürekli bir huzursuzluk ve tedirginlik halindeyim" dedi.

KİRACIYA YÜZDE 25 DAYAĞI

Antalya'da kirasını yüzde 25 zamlı olarak yatıran Erkan Koca isimli vatandaş ev sahibi tarafından darp edildi. Kira artış oranını az bulan ev sahibi ve çocukları Erkan Koca'yı hastanelik edene kadar döverek evden attı. Hastaneden darp raporu alan Koca, ev sahipleri hakkında şikayetçi oldu.

EV SAHİBİ-KİRACI KAVGASINDA ONLARCA KİŞİ BİRBİRİNE GİRDİ

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde ev sahibi ile kiracısı arasında kira zammı nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olaya tarafların yakınları da dahil olunca, onlarca kişi birbirine girdi. 

Kavgada bıçakla yaralanan bir kişi ile kalp yetmezliği bulunan ve kavga esnasında fenalaşan bir kişi hastaneye kaldırıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?