USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan, Milletvekillerine "Hakkım Helal Değil" dedi! O Vekillerin İkisi Gaziantepli

Erdoğan, partisinin grup toplantısında, Genel Kurul toplantısına katılmayan AKP'li vekillere hakkını helal etmediğini söyledi. Erdoğan'ın hakkını helal etmediği milletvekillerinin listesi ortaya çıktı.

Erdoğan, Milletvekillerine "Hakkım Helal Değil" dedi! O Vekillerin İkisi Gaziantepli
02-02-2023 16:52
02-02-2023 17:02
GAZİANTEP
Google News
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 26 Ocak’ta Meclis’teki son yoklamaya katılmadığı için uyarıda bulunduğu AKP'li milletvekillerinin sayısının 96 olduğu açığa çıktı.
Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada AKP Grubu'nun, Genel Kurul toplantılarına katılmada sıkıntı yarattığını dün öğrendiğini ifade etti. Vekillere uyarılarda bulunan Erdoğan, "Bu, beni ciddi manada üzdü. Bu millet kendi kasasından, kesesinden maaşı veriyor ve bu maaşla beraber milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama Genel Kurulda eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa ki dün böyle oldu, bu millet hakkını sizlere helal etmez. Eğer kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Çünkü bu, sıradan bir olay değil" dedi.
Erdoğan açıklamasında, "Eğer milletvekili adayı olmuşsan, arkadaş burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Eğer hakkıyla görevini yerine getirmiyorsan bu millet sana hakkını helal etmez ve aldığınız maaşlar haramdır haram. Bunu da böyle bilin" ifadelerini kullandı.
OYLAMAYA KATILMAYAN İSİMLER
Son oylamaya katılmadığı için Erdoğan’ın “Hakkımı helal etmiyorum” diyerek çıkıştığı vekillerin hangi isimler olduğu da ortaya çıktı.
Söz konusu 96 AKP’li arasında Grup Başkanvekilleri Bülent Turan ve Özlem Zengin de yer alıyor. Eski bakanlardan Veysel Eroğlu, son Başbakan Binali Yıldırım, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erdoğan’ın danışmanlarından Yalçın Akdoğan,Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Ahmet Uzer'de listede bulunuyor. Oylamada bulunmayanlar arasında MHP’den AKP’ye geçen Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş de var.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?